Verschrikkelijk nieuws voor Victor Reinier: ‘Het kwam heel onverwacht’

Wij wensen Victor en zijn familie heel veel sterkte

De vader van de Nederlandse Flikken Maastricht-acteur Victor Reinier, Kees Nieuwenhuijzen, is plotseling overleden in zijn woonplaats in Amsterdam. Dit laat het tijdschrift Raster, waar Nieuwenhuijzen voor werkte, weten. 

Kees Nieuwenhuijzen werd 84 jaar oud.

Lopen, Liep, Gelopen
De vader van Victor Reinier overleed in zijn woning in Amsterdam. De dood van zijn vader kwam voor Victor geheel onverwachts. Het tijdschrift Raster, waar Kees Nieuwenhuijzen voor werkte, publiceert een bijzondere tekst van Kees met de titel Lopen, Liep, Gelopen op de website van het blad. Het stuk tekst eindigt met de zin: ‘Zo, precies, is het afgelopen. Uit.’

Grafisch ontwerper
Nieuwenhuizen studeerde aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Zelf doceerde hij jarenlang aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Hij was als grafisch ontwerper gespecialiseerd in fotoboeken; bekend is onder andere de serie Schrijversprentenboeken voor het Nederlands Letterkundig Museum in Den Haag. Kees Nieuwenhuijzen droeg in 2009 zijn archief over aan de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam, die een aantal ontwerpersarchieven beheren.

Bron: de Telegraaf | Beeld: videostill