Verschrikkelijk: de schedel van dit dappere 6-jarige jongetje plet langzaam zijn hersenen

Het 6-jarige jongetje Daire blijft lachen, ondanks zijn vreselijke ziekte

Het menselijk lichaam is een complex mechanisme waarvan we nog lang niet alles begrijpen. Elke dag worden er weer nieuwe, vreemde aandoeningen ontdekt waar noch een verklaring, noch een genezing voor bekend is. Dit is ook het geval bij de bizarre aandoening van het 6-jarige Ierse jongetje Daire Flanagan. 

Apert Syndroom
Toen hij als baby ter wereld kwam, wisten de doktoren meteen dat er iets ernstigs mis was met het jongetje, zijn schedel had namelijk een zeer ongebruikelijke vorm. Na onderzoek kwam de diagnose: het Apert-syndroom. Zijn ouders kregen te horen dat zijn overlevingskans miniem was, maar inmiddels is Daire 6 jaar oud en een vrolijk kereltje. Toch is de ernst van zijn medische conditie niet verminderd. Zo is de kans groot dat zijn schedel verder gaat vervormen, waardoor zijn hersenen langzaam maar zeker worden geplet. Daarnaast leeft hij nu met de gevolgen van zijn misvormde schedel, zoals het moeilijke ademen en zijn achterblijvende groei.

Intensieve zorg
Daire ademt door een buis, die in zijn keel is aangebracht, en hij heeft elke dag intensieve zorg nodig. De schedel van Daire is inmiddels dubbel zo groot geworden en hij heeft al verschillende operaties achter de rug om er zeker van te zijn dat zijn brein genoeg ruimte heeft om te groeien, zodat hij op den duur hopelijk zelfstandig kan ademen. Maar er is nog een extra operatie nodig. De artsen denken er namelijk over om de botten in zijn gezicht te breken, om zijn schedel wijder te kunnen maken. Zo krijgt Daire ruimte voor zijn hersenen en kan hij zelfstandig ademen.

Wat een vreselijk verhaal en wat een moedig jongetje dat ondanks alle operaties en ziekenhuisbezoeken zo vrolijk en opgewekt blijft.Wij hopen van harte dat er genezing voor Daire mogelijk is en wij wensen hem en zijn familie alle goeds toe.

Deze tip bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest

Bron: Daily Mail | Beeld Daily Mail