Go grease lightning! Vervolg op filmklassieker Grease is een feit

vervolgfilm Grease

Filmstudio Paramount heeft prequel Grease-film bevestigd 

Het is wellicht een van de bekendste filmklassiekers ooit: Grease. Goed nieuws voor alle fans, want filmstudio Paramount heeft bekend gemaakt dat er een prequel van de film gemaakt wordt. Het heeft even mogen duren, want ruim veertig jaar na de release van de originele film komt dan nu eindelijk het vervolg op de filmklassieker!

Verhaal nieuwe Grease-film

Brett Haley, bekend van films als I’ll See You in My Dreams en The Hero gaat de film regisseren, zo meldt Hollywood nieuwssite Deadline. Vorig jaar werd ook al de naam van de nieuwe film onthuld: Summer Lovin’. De naam van de vervolgfilm is een indirecte verwijzing naar het nummer ‘Summer Nights’ uit de originele Grease-film. In het nummer ‘Summer Nights’ zingen de acteurs over hun eerste ontmoeting en hun zomerliefde. Dit zou volgens de filmstudio de inspiratie zijn geweest voor de nieuwe film.

Originele film

In 1978 kwam de film Grease, met hoofdrolspelers John Travolta en Olivia Newton-John, uit. De film is gebaseerd op de gelijknamige musical. Vier jaar na de release verscheen er nog een sequel van de film met acteurs Michelle Pfeiffer en Maxwell Caulfield in de hoofdrollen. Ondanks het succes van deze film, haalde deze het bij lange niet aan het grote succes van de originele Grease-film.

Release nieuwe film

Volgens nieuwssite Deadline wordt er momenteel zelfs gesproken over een reeks Grease-films als de nieuwe prequel aanslaat bij het grote publiek. Wie de hoofdrollen van Summer Lovin’ gaan spelen en wanneer de nieuwe film op het witte doek te bekijken is, is nog niet bekend.

Lees ook: Dubbelganger Jennifer Anniston gespot op Instagram

Bron: Deadline, RTL Boulevard, Nu.nl | Beeld: Videostill YouTube