Verwaarloosde hond Bob krijgt een volledige metamorfose

Je herkent de verwaarloosde hond niet meer terug!

Zo nu en dan komen we hartverscheurende verhalen tegen van dieren die verwaarloosd of mishandeld zijn. Zo ook dit verhaal van de verwaarloosde hond Bob. De Dierenbescherming nam deze hond, die volledig bedekt was onder de viltklitten, onder haar hoede. Na de metamorfose herkennen we Bob bijna niet meer terug!

De verwaarloosde hond lijkt na de metamorfose een compleet ander dier te zijn.

Viltklitten

De Dierenbescherming trof Bob aan bij de Kralingse plas in Rotterdam. De verwaarloosde hond zat volledig onder de viltklitten, waardoor zijn ogen niet eens meer te zien waren. Door de vrijwilligers van de dierenambulance werd de hond naar Dierenopvangcentrum Vlaardingen gebracht. Hier kwamen de betrokken medewerkers direct in actie om de hond volledig om te knappen.

Verwaarloosde hond

Doordat de vacht van Bob zo vol zat met enorme klitten had de hond veel moeite met lopen. Ook zat hij onder de vlooien en had hij een erg slecht gebit. De dierenarts constateerde tijdens de controle dat Bob een reutje tussen de 6 en 10 jaar oud moest zijn. Om de pijn te bestrijden kreeg het dier direct wat pijnstillers en zijn eerste vlooienbehandeling.

Onder narcose

Toen de dierenarts eenmaal aan de slag kon om de enorme klitten voor de ogen van het dier te verwijderen, raakte hij volledig in paniek. Omdat de grote viltklitten zo dicht op de huid zaten, deed alleen het aanraken van de klitten de hond enorm veel pijn. Om de klitten toch allemaal te kunnen verwijderen werd Bob onder narcose gebracht. Uiteindelijk is er zo’n 1,3 kilo vervilte vacht van de verwaarloosde hond afgekomen. Na de metamorfose is Bob werkelijk onherkenbaar! En in de video is te zien hoe gelukkig de hond nu is, nu hij eindelijk van zijn enorme en pijnlijke vacht af is.

Bekijk hier de video van Bobs metamorfose:

Help dieren redden

Dag en nacht staan de medewerkers en vrijwilligers van de Dierenbescherming klaar om duizenden dieren, die net als Bob gered moeten worden van verwaarlozing of mishandeling. Wil jij de Dierenbescherming graag helpen? Kijk voor meer informatie of stort een donatie op de website van de Dierenbescherming.

Lees ook: Pups moeten in 2020 verplicht een paspoort hebben

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Nu.nl, Dierenbescherming | Beeld: videostill