Veteraan Annalisa werd door bar geweigerd vanwege haar hulphond


Annalisa Hope diende als verpleegster in Irak

Een veteraan van het Amerikaanse leger, Annalisa Hope, werd onlangs toegang geweigerd tot een bar in Utah. De reden? Haar hulphond Hawk, die ze bij zich heeft vanwege haar posttraumatische stressstoornis die ze opliep tijdens haar tijd in Irak.

Annalisa voelde zich diep beledigd na het incident.

PTSS
Veteraan Annalisa heeft erg last van posttraumatische stressstoornis (PTSS) sinds ze terugkwam uit Irak. Grote groepen met mensen om haar heen verergeren deze problemen, maar wanneer haar hulphond Hawk bij haar is, heeft ze hier geen last van. Aan Fox 13 News Utah vertelt Annalisa dat ze niet denkt dat ze in staat zou zijn om zonder Hawk naar een bar te gaan. Daarom ging ze onlangs samen met Hawk naar de kroeg.

Toegang geweigerd
Bij aankomst kreeg Annalisa echter te horen dat ze niet naar binnen mocht met haar hond als ze geen papieren had. Echter bestaat er geen documentatie voor dit soort hulphonden. The Americans with Disabities Act (Amerikanen met beperkingen) stelt dat hulphonden geen vesten hoeven te dragen en dat ze geen identificatie nodig hebben.

Battle Buddy
“Hij is mijn battle buddy”, vertelt Hope aan Fox. “In heet leger hebben ze de term ‘battle buddy’, dit is iemand die er altijd voor je is. Je kunt diegene altijd alles vertellen en diegene is er altijd voor je. Het is onvoorwaardelijke liefde.” Door alles wat Annalisa heeft meegemaakt tijdens haar dienst, vindt ze het niet fijn wanneer mensen achter haar staan of wanneer ze omringd is door veel mensen.

Verbetering
Nadat het nieuws over Annalisa en Hope naar buiten kwam, nam de eigenaar van de bar, Tim Ryan, contact op met Hope om het goed te maken. Ook zal hij zijn medewerkers bijbrengen hoe ze om moeten gaan met hulphonden en mensen met een beperking.

Deze tip bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: The Alternative Daily | Beeld: Videostill Fox