Ook Victor Reinier hoopt op een zestiende seizoen van Flikken Maastricht

Gaat er nog een seizoen van de populaire politieserie komen?

Het vijftiende seizoen van Flikken Maastricht moet nog van start gaan – wat vanavond gebeurt – en toch hopen fans al dat de serie hierna nóg een seizoen krijgt. Zij zijn daarmee niet de enigen. Ook acteur Victor Reinier, die de rol van Floris Wolfs op zich neemt, sluit zich daarbij aan.

Vijftiende seizoen

Vanavond start het vijftiende seizoen van Flikken Maastricht op NPO1. Het is de langslopende Nederlandse dramaserie en dat kan Victor amper geloven. “Dit succes hadden we natuurlijk nooit kunnen voorspellen”, vertelt de acteur daarover aan het ANP.

Nieuw seizoen

De kijkcijfers liegen er niet om. Toch is Victor keer op keer weer blij verrast als er nog een seizoen komt. “Elk jaar proberen we spannende nieuwe dingen te verzinnen, maar je weet nooit zeker hoe de kijker het vindt en of we de vlag kunnen uithangen.”

Succes van de serie

Victor heeft wel enig idee waar het succes van de serie aan te danken is. De opnamelocatie Maastricht is er een van. “Het is natuurlijk een heel mooie stad. Je hebt het historische gedeelte, maar ook een industrie en prachtig heuvellandschap.” Daarnaast heeft het ook te maken met het persoonlijke aspect. “Het is spannend en de personages zijn tegelijkertijd empathisch. Ze worstelen met de liefde en andere herkenbare zaken, het zijn mensen van vlees en bloed.”

Personage

Vijftien seizoenen Flikken Maastricht, dat staat gelijk aan heel wat afleveringen. Zo wordt vanavond de 152ste aflevering van de dramaserie uitgezonden. Of Victor zijn personage niet al helemaal beu is? Zeker niet. Hij vindt het juist mooi dat de karakters zich blijven ontwikkelen. “Het blijft interessant om te zien hoe ver je met je personage kunt gaan.”

Lees ook: Angela Schijf deelt prachtig kiekje met haar zus en vertelt waarom-ie zo speciaal is

Bron: RTL Boulevard | Beeld: AvroTros, Marc de Blok