Viral video: meisje (6) met kanker wordt beëdigd als politieagente


De emotionele video gaat inmiddels de hele wereld over

De dappere zesjarige Abigail Arias heeft de vreselijke ziekte kanker. Van jongs af aan had het meisje al een grote droom: politieagente worden. Deze wens is onlangs in vervulling gegaan. De video die van de beëdiging werd gemaakt gaat inmiddels het hele internet over.

Abigail kreeg tijdens haar beëdiging de titel ‘politieagent voor het leven’.

Zeldzame vorm van nierkanker

Abigail heeft een zogeheten Wilms-tumor. Dit houdt in dat ze een zeldzame vorm van nierkanker heeft. Deze vorm komt voornamelijk voor bij jonge kinderen. “De dokters hebben gezegd dat het tijd is om nog te genieten van het leven”, zo vertelde haar moeder, Ilene Arias, aan CNN. Helaas voor het dappere, jonge meisje hebben de chemo en bestraling niet gewerkt.

‘Magisch moment’

Om deze reden hebben Abigail en haar familie besloten om vanaf nu alleen nog maar leuke dingen te doen wat het zesjarige meisje altijd al had willen doen. Eén van haar grootste wensen is het worden van een politieagente en deze prachtige wens is onlangs in vervulling gegaan. In de video die gemaakt is, is te zien hoe de kleine meid beëdigd wordt. Ze neemt haar taak uiterst serieus en staat compleet en al in uniform op het platform. Vol trots legt ze haar eed af. De politiechef die de eer had om het jonge meisje te beëdigen, Raymond Garivey Jr., sprak van een ‘magisch moment’.

Bekijk hier de emotionele video van de kleine Abigail:

Abigail na de beëdiging:

Lees ook: Eerste aflevering De Luizenmoeder scoort met torenhoge kijkcijfers

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Linda Nieuws | Beeld: videostill