Vier maanden te vroeg geboren tweeling overleeft het: ‘Het plan was om ze gewoon te laten sterven’

Tegen alle verwachtingen in overleefde de veel te vroeg geboren tweeling het

Een kind dat veel te vroeg wordt geboren waardoor zijn of haar overlevingskans vrijwel nihil is; het is de nachtmerrie van alle aanstaande ouders. Voor Dianna Radke en haar partner Christopher Swan was dit echter de bittere waarheid. Hun twee jongetjes werden vier maanden te vroeg geboren en de kans dat ze het zouden overleven was ontzettend klein.

Wat een fantastisch verhaal!

123 dagen
Een stel uit Amerika kon hun geluk niet op toen bleek dat hun zoontjes, die veel te vroeg waren geboren, het toch zouden halen. Na 123 dagen in het ziekenhuis mochten ze hun tweeling mee naar huis nemen, tegen alle verwachtingen in. 

Doodgaan
Toen moeder Dianna vier maanden te vroeg beviel van haar zoons Maximus en Nikolai, vertelden de zusters haar en haar partner dat de jongetjes het niet zouden overleven. Hen werd geadviseerd om ‘vaarwel te zeggen’ en ‘de tweeling te laten gaan’. De jongetjes wogen 579 gram en 669 gram bij de geboorte.

Niet opgeven
Echter waren de nieuwbakken ouders dit niet van plan. Het ziekenhuispersoneel wilde dan misschien opgeven, maar zij gingen dit niet doen. In Queensland, waar het koppel vandaan komt, geldt de ‘Ryan’s Rule’. Dit houdt in dat patiënten en verwanten tegen het advies van de doktoren in kunnen gaan wanneer ze geloven dat een dood te voorkomen is. 

Overleeft
De ouders hadden gelijk! De twee jongetjes kwamen erbovenop en nu mag het stel hun kinderen eindelijk mee naar huis nemen. “Het gaat ontzettend goed met ze. Ze eten goed en slapen de hele nacht door. Ze hebben fantastische persoonlijkheden”, vertelt vader Christopher aan DailyMail Australia.

Dood laten gaan
De ouders moeten er niet aan denken dat ze de Ryan’s Rule niet hadden gebruikt. “Het plan was om ze gewoon dood te laten gaan. Als we dit niet hadden gedaan, zouden ze binnen een half uur naar lucht hebben gehapt om vervolgens langzaam dood te gaan.” Gelukkig is dit niet gebeurd en kan het stel twee gezonde kinderen mee naar huis nemen. De baby’s zijn aangesterkt en wegen nu 4,2 en 5,7 kilo. 

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: DailyMail | Beeld: Christopher Swan, DailyMail