Zoveel geld bespaar je als je vier minuten korter doucht

Het is een behoorlijk bedrag

Voor veel mensen start de ochtend pas goed na een heerlijk warme douche. En nu het buiten steeds kouder wordt, kunnen we extra genieten van dat momentje onder die hete straal. Het is dan ook erg verleidelijk om er minstens tien minuten onder te gaan staan. Toch kun je dat maar beter niet doen. Naast het feit dat je er onnodig veel water mee verspilt, leg je voor die tien minuten douchen ook een behoorlijk bedrag neer. Door slechts vier minuten korter te douchen, kun je een hoop geld besparen.

Dit levert het je op jaarbasis op.

Vier minuten korter

Wil je aan het einde van het jaar wat geld overhouden? Kort die douchebeurt dan wat in. Tien minuten douchen lijkt misschien niet lang, maar ongemerkt tikken de water- en stookkosten toch behoorlijk aan. Door elke keer vier minuten korter te douchen, kun je op jaarbasis een leuk bedrag overhouden. Iets om rekening mee te houden als je onder de straal stapt!

Geld besparen

Wat je kunt besparen door je douchebeurt met vier minuten in te korten? Dit is in een jaar maar liefst tachtig euro! Een flink bedrag, dat je ook kunt besteden aan andere leuke dingen. Daarnaast help je het milieu er natuurlijk ook een handje mee. En zeg eens eerlijk: zijn die tien minuten nu écht nodig om lekker warm en schoon te worden? Juist, niet dus! Het is misschien even wennen, maar het is het zeker waard.

Lees ook: Dit gebeurt er met je mond als je je tandenborstel niet op tijd vervangt

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pexels