Vieze zweetlucht in je kleding? Met deze handige truc ruiken ze weer als nieuw

Met deze handige tip krijg je hardnekkige zweetlucht makkelijk uit je kleding!

Zweetlucht kan behoorlijk hardnekkig zijn, soms blijft het maar in je kleding hangen, hoe vaak je de kledingstukken ook wast. Wil je een schoon shirt aantrekken, ruik je alsnog die vage zweetlucht…

Gelukkig kun je die hardnekkige zweetlucht nog uit je kleding krijgen.

Oorzaak zweetlucht

Weggooien dan maar? Nee, zonde! Wij hebben een oplossing voor je die ervoor zorgt dat je voorgoed afrekent met nare luchtjes. Zweetluchtjes worden veroorzaakt door melkzuurbacteriën die pas na het transpireren gaan stinken. Dit betekent dat je kleding met een zweetgeur zo snel mogelijk moet wassen en het niet dagen in de wasmand moet laten liggen. Hierdoor geef je de stinkbacteriën veel te lang de kans om hun vuile werk te doen!

Handige tip

Ben je dan toch te laat en zit de geur ingebakken? Volg dan deze handige tip. Laat het kledingstuk eerst minimaal een uurtje weken in sodawater en was het daarna gewoon in de wasmachine. Pas wel op met gekleurde was; soda kan de kleur aantasten, dus deze was kun je beter niet langer dan een uur laten staan. De witte was kun je makkelijk een nacht laten inweken. (Wol en zijde moet je overigens nooit met soda behandelen!) Wat ook goed werkt: een beetje Dettol! Meng het met water in een plantenspuit en spray dit in de oksels. Avondje laten intrekken, wassen en klaar je bent weer okselfris!

Lees ook: Met deze tips houd je wespen op afstand en word je niet gestoken

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Margriet | Beeld: Videostill, YouTube