Wat vinden wij dit jammer zeg… Helga van Leur, we zullen je missen!

Helga wordt al emotioneel als ze aan het afscheid denkt

Na twintig jaar is het dan echt zover, vanavond presenteert Nederlands favoriete weervrouw Helga van Leur haar allerlaatste weerbericht. Na twee decennia zal ze ons niet dagelijks vertellen hoeveel regen er zal vallen, of dat we op zomerse temperaturen mogen rekenen. Ze werd drievoudig Weervrouw van het Jaar en in 1998 werd ze zelfs uitgeroepen tot de beste weervrouw ter wereld. Kortom, een plezier om naar te luisteren en te kijken en wij zullen haar dan ook erg gaan missen! 

Helga zal niet meer te zien zijn op de beeldbuis en gaat zich toeleggen op communicatie over klimaat, duurzaamheid en gedrag. Ze gaat lezingen geven, verhalen maken en inspiratie opdoen, voor zichzelf en het publiek. Vanavond om half acht zal ze haar laatste weerbericht presenteren, iets waar ze als een berg tegenop ziet. “Ik heb het lang voor me uitgeschoven. Maar mensen spreken me er nu op aan. Ik kreeg van de buren een fles wijn met een bijzonder etiket waarmee ze me bedankten voor twintig jaar weerbericht. Dat is wel slikken. Ik hou er niet van zo in de belangstelling te staan. Ik haat afscheid nemen. Dus ik ben heel blij als het zaterdagochtend is.”

Het afscheid voelt voor Helga als het verbreken van een relatie: “Het is een beslissing die je niet van de ene op de andere dag neemt. Maar je moet ook verder. Ik mag nog twintig jaar werken. Er overheerst een gevoel van dankbaarheid. Dat collega’s en kijkers zoveel vertrouwen in me hebben gehad.” Of de vraag of we tranen gaan zien bij haar laatste uitzending antwoord Helga: “Ik word er nu al emotioneel van. En nee, ik wil níet janken!’’ Nou, het is nog maar de vraag of dat ons ook gaat lukken vanavond. Helga, we wensen je veel succes!

Bron: AD | Beeld videostill