Visagist van Máxima opgepakt voor stelen kroonjuwelen


De visagist heeft naar verluidt kroonjuwelen gestolen

Een flinke schok voor zowel het Nederlandse als het Belgische koningshuis: een bekende visagist die vaak de make-up van koningin Máxima doet heeft naar verluidt kroonjuwelen gestolen. De visagist, J.V., is maandag in het Brusselse Schaarbeek opgepakt door Luxemburgse politie.

De visagist heeft een behoorlijk rijk klantenbestand.

Visagist

De visagist in kwestie vertelde een aantal jaar geleden nog vol trots op televisie dat hij onder andere regelmatig de make-up van de Belgische koningin Mathilde en de Nederlandse koningin Máxima doet. Ook is de man officieel ‘hofleverancier’ van het Belgische hof met dank aan koning Filip. Hij is dus zeker niet de minste en een bekende man in de koningshuizen.

Verdwenen kroonjuwelen

Naar verluidt zijn er kroonjuwelen verdwenen uit het paleis van de Luxemburgse groothertog Hendrik en zijn vrouw Maria Teresa. De juwelen zijn gestolen zonder enige spoor van inbraak, wat erop wijst dat het om iemand gaat die toegang heeft tot het paleis. Vorig jaar juni werd er al aangifte gedaan van de diefstal.

Opgepakt

J.V. is maandag opgepakt in de Belgische hoofdstad, maar kwam na een lang verhoor weer vrij. De verdachte houdt vol dat hij niets met de roof te maken heeft. De visagist doet al jaren de make-up van de Belgische koningin Mathilde en hij wordt af en toe ‘uitgeleend’ aan andere hoogheden, waaronder koningin Máxima.

Lees ook: Zien: koningin Máxima op de kiek met haar jongere zelf

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: AD | Beeld: Videostill