Vivian Reijs getroffen door korte hartstilstand

Vivian Reijs

De presentatrice kwam gelukkig met de schrik vrij

Vivian Reijs (42) heeft vorige week woensdag een korte hartstilstand gehad. Dit laat de presentatrice weten aan RTL Boulevard. Een heftige gebeurtenis, die Vivian gelukkig nog kan navertellen dankzij de hulp van haar dochter en de ambulancebroeders. De presentatrice is ontzettend dankbaar dat ze er nog is en heeft besloten tijdelijk een stapje terug te doen.

“Afgelopen week stond de wereld letterlijk en figuurlijk even stil.”

Hartstilstand

Op Instagram doet Vivian haar verhaal. “Ik vind het ontzettend moeilijk en heb lang getwijfeld of ik het met jullie ga delen, maar ik wil en kan alleen maar eerlijk zijn naar de buitenwereld”, begint de presentatrice haar post. “Mijn aard is om altijd door te gaan, maar dit kan ik niet negeren. Want afgelopen week stond mijn wereld letterlijk en figuurlijk even stil. Daar ik een korte hartstilstand heb gehad vorige week.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Ik vind het heel moeilijk om dit te vertellen en heb lang getwijfeld of ik het met jullie moest delen, maar ik wil en kan alleen maar eerlijk zijn naar de buitenwereld, omdat ik er eigenlijk ook niet echt omheen kan. Mijn aard is om altijd door te gaan, ongeacht welke tegenslag ik tegenkom, zo ben ik opgevoed. Een lach op mijn gezicht, schouders eronder en door. Maar dit kan ik niet negeren. Want afgelopen week stond mijn wereld letterlijk en figuurlijk even stil. Daar ik een korte hartstilstand heb gehad, vorige week woensdag. Door de geweldige hulp van mijn lieve Day en het ambulancepersoneel, die er godzijdank heel snel bij waren, hebben ze me kunnen reanimeren. En ik ben er nog! ? Als zij er niet waren geweest, weet ik niet hoe het was afgelopen. De schrik zit er even behoorlijk in, zowel voor mijn omgeving, als voor mij. Want het voelt zo onwerkelijk, het lijkt alsof het niet over mij gaat. Dit overkomt mij niet dacht ik altijd. Maar wat een mega wake-up call, zoals de quote zegt. Want vanuit mijn vak en passie, weet ik altijd hoe ik voor mezelf moet zorgen en wat ik moet eten, drinken, welke supplementen ik kan slikken en wat ik moet doen aan beweging. En voelde me fysiek ook goed. Maar 1 ding vergat ik de afgelopen jaren……….Te luisteren naar mijn eigen grenzen, mijn stress te beperken en tijd voor mezelf te nemen. Ik ga hoe dan ook altijd maar door en door, net als vele anderen met mij. Tot nu! Want dat ik dit kan navertellen en ik nog een kans mag krijgen in het leven, daar ben ik ongelofelijk dankbaar voor? Hoe onwerkelijk en lastig het ook is voor mij, zal ik toch echt even een stapje terug moeten doen. En opnieuw mijn balans moeten vinden fysiek en emotioneel. Ik kan dit verhaal nog niet met droge ogen schrijven, omdat ik me ineens zo goed realiseer hoe kwetsbaar het leven is. Dus pluk de dag! LEEF! Geniet! Lach! Ontspan! En wees vooral lief voor elkaar! Het kan in 1 sec voorbij zijn???. Ps: ik ben dus helaas genoodzaakt om de komende masterclass van 6 okt te verplaatsen. En zodra ik weer op krachten ben, ben ik er ook weer voor jullie!! ?.#ongelofelijkdankbaardatikernogben

Een bericht gedeeld door Vivian Reijs – VIVONLINE (@vivianreijs_vivonline) op

Wake-up call

De blondine beschrijft hoe ze dankzij de hulp van haar veertienjarige dochter Day en de ambulancebroeders gereanimeerd kon worden. “Als zij er niet waren geweest, weet ik niet hoe het was afgelopen”, biecht ze op. Vivian beschouwt de aangrijpende gebeurtenis als een “mega wake-up call” en heeft dan ook besloten een stapje terug te doen. Aan RTL Boulevard  vertelt ze: “Ik ben zo dankbaar dat ik er nog ben! Count your blessings. En voor alle vrouwen onder ons die alle ballen in de lucht willen houden: Ontspan! Sta wat vaker stil en zorg goed voor jezelf.”

Lees ook: Emotionele Robin Martens vertelt bij Beau voor het eerst over mishandeling

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Videostill