Vliegen in huis? Geen probleem met deze handige tip, je bent er zo van verlost!

Met deze truc ben je zo van die vieze vliegen af!

Lekker hoor, die oplopende temperaturen. Helaas vinden vliegen dat ook en zijn die vervelende, vieze beestjes alweer in grote getale overal te vinden. De verklaring is vrij simpel, ze groeien stukken sneller naarmate de temperatuur stijgt. Per 10 graden dat het warmer wordt, groeien ongewervelden anderhalve keer zo snel! Elke vlieg krijgt bovendien zo’n 200 nakomelingen, tel de warmte daarbij op en binnen een week zit je met een ware plaag.

Voorkomen
Ze doen in principe niemand kwaad, maar het is wel behoorlijk onhygiënisch als er bijvoorbeeld een op je bord gaat zitten. Vliegen dragen veel (poep)bacteriën en ziektes met zich mee, het is daarom een goed idee om ze te bestrijden. Berg allereerst je afval goed op in een sluitende vuilnisbak en vervang de zak regelmatig. Geen lege limonadeflessen, wijnflessen of vruchtensap-pakken op het aanrecht laten staan, dit trekt ze namelijk aan. Laat afwas niet te lang staan en schraap kruimels en restjes etenswaren na het eten meteen in de vuilnisbak.

Bestrijden
Heb je dit allemaal al geprobeerd maar blijven die vliegen maar komen? Volg dan deze handige tip eens op. Vliegen hebben een ontzettende hekel aan de geur van knoflook. Om vliegen op afstand te houden maak je een afkooksel van knoflook: kook verse en sappige knoflook in water om de oplosbare onderdelen los te weken, zeef de bouillon en zet het resultaat in een kom aan je raam. Ook een paar kruidnagels in een door de helft gesneden sinaasappel steken is een uitstekend afweermiddel. Leg er een paar op strategische plekken in het huis, hier hebben vliegen een bloedhekel aan!

Bron: Flair.be | Beeld ter illustratie