Tegen een meerprijs vliegen zonder kinderen, zou jij het doen?

vliegtuig

Kindervrije vliegtuigen in opkomst

Mensen die vaak vliegen herkennen het wel: je zit vastgesnoerd in je vliegtuigstoel naar een derderangs film te kijken en dut eindelijk langzaam een beetje in, als er opeens een kind onbedaarlijk begint te huilen. Je nachtrust en je vlucht kunnen hierdoor flink verstoord worden. 

Passagiers blijken dan ook bereid te zijn om extra geld te betalen om te reizen zonder kinderen.

Huilende kinderen

Huilende en schreeuwende kinderen behoren tot de grootste ergernissen die mensen hebben in vliegtuig. Samen met de geur van medepassagiers, het gevecht om de armleuning en mensen die hun rugleuning naar achteren doen, zijn schreeuwende kinderen voor veel mensen echt verschrikkelijk. Het is een ergernis die misschien niet veel langer verdragen hoeft te worden, want net als de adult-only hotels is ook de vliegreis zonder kinderen misschien in opkomst. Uit onderzoek van WeFlyCheap blijkt namelijk dat een groot deel van de reizigers bereid zou zijn om een meerprijs te betalen voor een vliegreis zonder kinderen.

Bijbetalen

Onderzoeker Eelko van Dongelen beaamt dit: “Ruim 40 procent van de vliegtoeristen zou willen bijbetalen voor een ruimte in het toestel waar geen kinderen rondrennen.” In Nederland wordt er momenteel nog niets gedaan met dergelijke wensen, maar in Azië wordt er al volop geëxperimenteerd met een zogeheten ‘stilteruimte’ waar kinderen onder de twaalf jaar oud niet mogen komen. De ruimte is te boeken tegen bijbetaling. Dit is iets waar veel reizigers voor open staan, zo blijkt uit het onderzoek: maar liefst één op de tien mensen is bereid om meer dan 25 euro per enkele reis te betalen voor een rustige ruimte zonder kinderen.

Geen plannen

Toch zijn grote vliegmaatschappijen in Nederland nog niet bereid om reizen of ruimtes zonder kinderen echt door te voeren. Volgens Corendon-baas Steven van der Heijden vooral niet om dat veel vakantie-aanbieders en vliegmaatschappijen leven van familievakanties. Mensen met kinderen weigeren in het vliegtuig zou daarom ook weleens negatieve gevolgen kunnen hebben voor de omzet. Daarnaast lijkt het Van der Heijden nu ook weer niet zo’n groot probleem: “Kinderen zitten overal. Ongemak voor anderen duurt op Europese vluchten maar een paar uur.” Wat vind jij van het idee? En zou je er een meerprijs voor betalen om te kunnen vliegen zonder kinderen? Laat het ons weten in de reacties!

Lees ook: Vijf fouten waardoor je huis warmer wordt in plaats van koeler

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Metronieuws | Beeld: Pixabay