Zo ziet het vliegtuig van Willem-Alexander en Maxima er vanbinnen uit

Even stiekem koekeloeren

Binnenkort krijgen koning Willem-Alexander en koningin Máxima een gloednieuw regeringsvliegtuig en het duurt niet lang meer totdat deze wordt opgeleverd. Het toestel wordt momenteel helemaal aangepast aan de wensen van het koninklijk paar, maar het vliegtuig dat nú nog wordt gebruikt, is ook niet mis! Dankzij een pas verschenen filmpje op Youtube kunnen we namelijk zien hoe dit regeringsvliegtuig er vanbinnen uitziet. Altijd leuk om stiekem even te gluren, nietwaar?

Zo willen wij in het vervolg ook wel naar het buitenland reizen!

140 zitplaatsen

Totdat het nieuwe regeringstoestel klaar is, vliegen onze koning en koningin met de 9H-BBJ, een Maltese Boeing 737BBJ. In een vergelijkbare Boeing, de 737-700, is er plaats voor zo’n 140 passagiers! In het Youtube-filmpje -dat is geplaatst door een vliegtuiginvesteerder- is te zien hoe luxe het gedeelte is waar de koning en koningin zitten. Zo is het toestel uitgerust met een compleet gedekte tafel, tweepersoonsbedden en chique badkamers.

Kleuren

Het nieuwe vliegtuig, een Boeing 737BBJ (Boeing Business Jet), heeft volgens luchtvaartnieuws.nl in totaal 24 stoelen. Dat zijn 116 zitplaatsen minder dan ze nu hebben. 12 van de stoelen staan in het VIP-gedeelte van de leden van het koninklijk huis. De overige stoelen zijn bedoeld voor stafleden die meereizen. Ook de kleuren zijn anders dan die van het vorige vliegtuig: niet meer wit, oranje en blauw, maar wit, grijs en donkerblauw.

Filmpje

Het nieuwe vliegtuig moet begin 2019 klaar zijn en kan dus elk moment worden opgeleverd. We hopen dat er dan weer een filmpje verschijnt, waarin we kunnen zien hoe Willem-Alexander en Máxima voortaan naar hun staatsbezoeken vliegen. Het zal vast niet onderdoen voor déze beelden:

Lees ook: Huisje op Funda blijkt ware hofzaal. Moet je de binnenkant eens zien!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Margriet, NOS | Beeld: Richard Broekhuijzen voor Wikimedia Commons