Heeft je kat vlooien? Zo verhelp je dat op een natuurlijke manier

Druppels zijn niet altijd nodig om van vlooien af te komen

Als je ontdekt dat je kat vlooien heeft, moet je snel handelen. Vlooien staan erom bekend dat ze zich heel snel voortplanten en je wil je huis uiteraard niet vol vlooien. Meestal gebruikt men de normale vlooiendruppels, maar dat is niet altijd nodig. Soms zijn ook andere manieren mogelijk met natuurlijke middeltjes. 

Vlooiendruppels zijn soms onnodig.

Afwasmiddel

Om een vlo-infectie tegen te gaan kun je gebruikmaken van afwasmiddel. Dit is vooral geschikt voor kittens. Het afwasmiddel zorgt ervoor dat het schildje van de vlo verdwijnt en daardoor gaan ze dood. De manier waarop je je kitten kunt helpen  is als volgt:

  • Vul een ondiepe ovenschaal met warm water met afwasmiddel en plaats het onder een nachtlichtje. De vlooien komen op het water af en springen erin. Ze verdrinken in het water en de volgende ochtend spoel je de dode vlooien weg en herhaal je het proces.
  • Je kunt je kat ook wassen. Vul dan een bad met water en mild afwasmiddel en laat je kitten hier 5 tot 10 minuten in badderen. De vlooien zullen eraf vallen. Doe dit een paar keer per week tot de vlooien weg zijn.

Appelciderazijn

Vlooien houden niet van de smaak en geur van appelciderazijn en zullen het vermijden. Azijn is niet schadelijk voor katten. Dit is hoe je de vlooien te lijf gaat:

  • Meng gelijke delen appelciderazijn en water in een sprayflacon. Je kunt ook 2 druppels lavendel toevoegen, zodat je het zelf minder vindt stinken. Spray niet op de ogen, oren en neus van de kat. Herhaal dit dagelijks.
  • Spray hetzelfde mengsel op de kozijn, vloeren, meubels, tapijt en andere plekken waar je denkt dat ze zitten.
  • Ook het drinken van appelciderazijn kan werken. Voeg hiervoor een heel klein scheutje toe aan het water van je huisdier.

Lees ook: Dit is waarom ouders grof zeezout in een sok doen bij oorpijn en oorontsteking

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: top 10 home remedies | Beeld: pxhere