Wonderen bestaan: vluchteling wint in een halfjaar twee keer de lotto


Melhig Melhig (28) wint twee keer de Canadese lotto

Als je vlucht uit je thuisland voor een beter bestaan, hoop je natuurlijk vooral om samen met je familie veilig te kunnen wonen en een betere toekomst op te bouwen. Voor de Afrikaanse Melhig Melhig pakte het nog veel beter uit: hij won in nog geen halfjaar tijd twee keer de lotto in zijn nieuwe thuisland Canada.

Wat een mazzel.

Hoofdprijs

Hoe toevallig het ook is, Melhig won in een halfjaar tijd twee keer de hoofdprijs. De eerste keer was in april, hij won toen de hoofdprijs van zo’n twee miljoen Canadese dollar (ongeveer 1,3 miljoen euro). Van dat geld kocht hij destijds een huis in Winnipeg, de hoofdstad van de Canadese provincie Manitoba in het zuiden van het land. Daar woont hij samen met zijn gezin in een goede buurt met goede scholen.

Opnieuw

Vijf maanden later, nog nauwelijks bekomen van de grote verandering in zijn leven, won Melhig opnieuw de lotto. Weer won hij twee miljoen Canadese dollar! Dit betekent niet dat Melhig nu op zijn lauweren gaat rusten, want hij heeft grootse plannen. Hij wil graag een eigen zaak beginnen zoals een wasstraat of tankstation. Ook wil hij terug naar school om een vak te leren en zijn Engels te verbeteren. Houtbewerking lijkt hem wel wat. Stilzitten zal hij niet doen, want Melhig is slechts 28 en heeft nog een heel leven voor zich. “Je moet altijd nadenken over hoe je kunt groeien”, zegt hij zelf.

Lees ook: Burenruzie loopt uit de hand in Mr. Frank Visser doet uitspraak: ‘Ze is de duivel!’

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: AD | Beeld: Pexels