Zó gaat het nu met Voice-winnares Pleun Bierbooms: ‘Nu heb ik gewonnen en sta ik nog steeds onderaan de ladder’

The Voice

Dit is hoe het nu gaat met ‘de Brabantse Adele’

De 19-jarige zangeres Pleun Bierbooms won begin dit jaar het zevende seizoen van het bekende muziekprogramma The Voice of Holland. Na haar verpletterende auditie was deze knappe blondine vrijwel direct favoriet bij de meeste kijkers. Samen met tv-coach Waylon sloeg zij zich door alle rondes heen, waarbij ze uiteindelijk het zangprogramma won. 

Haar coach Waylon vroeg zich destijds van tevoren nog bezorgd af of Nederland wel klaar was voor zo’n grote ster.

Interview
Het NRC Handelsblad publiceerde onlangs een uitgebreid interview met de vorige winnares van The Voice. De vraag die wij ons natuurlijk stellen: hoe gaat het nu met Pleun? Al met al zijn haar verwachtingen die ze had na het winnen van dit muziekprogramma niet helemaal uitgekomen. “Nu heb ik gewonnen en sta ik nog steeds onderaan de ladder. Misschien moet ik daar aan wennen. Dat het nog steeds klimmen is.” Na de vliegende start die ze had gemaakt na haar winst kwam ze al vrij snel met haar eigen single: I Miss You. Nu treedt ze nog regelmatig op, afgelopen tijd voornamelijk op personeelsfeesten. Bij haar label heeft ze aangegeven dat ze zich niet zomaar ergens laat neerzetten. “Ik ben volgens mij de eerste die zoiets heeft gevraagd. Ik denk wel dat ze zich afvragen waar ze aan begonnen zijn.”

Coach Waylon
En of ze nog steeds ondersteuning en goed contact heeft met haar coach Waylon? Nee, dit contact is volgens Pleun verwaterd. “Ik snap dat hij het druk heeft. Maar toch. Al is het maar af en toe een appje met ‘hoe gaat het’?” Het liefst wil ze haar eigen nummers schrijven en háár verhaal vertellen; zingen over zware dingen. Enige tijd terug is ze een lange ‘writingsessie’ ondergaan met een producer en schrijver: “Daar is wel echt iets vets uitgekomen.” Deze single is vorige week uitgebracht: Only Now.

Toekomst
Voor Pleun voelde het winnen van The Voice altijd als het hoogst haalbare. Ook geeft ze toe dat ze hier ‘meer dan ooit’ van heeft geleerd. Maar het gevecht om een plek in de muziekwereld begint daarna pas. Wij hopen in ieder geval dat deze waanzinnige zangeres de hoop niet opgeeft en nog veel van zich laat horen!

De auditie van Pleun Bierbooms, The Voice of Holland seizoen 7:

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: NRC, Libelle | Beeld: video still, YouTube