Voorbijgangers A12 filmen een dodelijk ongeval maar helpen niet. De beelden staan al online voordat de familie is ingelicht..

ongeval

Automobilisten filmen en rijden door!

Automobilisten die vrijdag direct na het dodelijk ongeluk op de A12 bij Arnhem rijden pakten hun mobiel en filmde de puinhoop. Er werd geen hulp geboden.

Een 78-jarige man uit Maren-Kessel kwam om het leven en zijn vrouw raakte gewond. Een vrachtwagen schoot door een ongeval door de vangrail en raakte de auto. Volgens de agent die als eerste ter plaatse was hield één van de hulp biedende omstanders een stuk karton voor de auto van het slachtoffer. „Hij deed dat omdat verkeer al filmend langs de ravage reed. Ze filmden het voertuig, het kenteken, het slachtoffer en reden door zonder hulp te bieden! ‘In wat voor wereld leven we!’”, zegt de agent op Facebook.

Los van het feit dat je geen telefoon in je handen mag hebben aan het stuur, staan de foto’s en filmpjes al op social media voordat de familie op de hoogte is. En omstanders die flink genoeg zijn om hulp te bieden moet dus de slachtoffers beschermen tegen de camera’s. Hieronder staat de oproep van de politie.