Politie waarschuwt: wees voorzichtig met waar je hond zwemt

hond
Je hond kan flink ziek worden van vies water

Een, twee, plons! Voor honden is het net zo warm als voor ons mensen, misschien zelfs warmer met hun dikke vacht. Veel honden vinden het daarom ook leuk om even een lekker verfrissende duik te nemen. Ze gaan helemaal door de dolle heen en springen in de eerste sloot die ze zien. Helaas is dit door de hitte en droogte van de afgelopen periode geen goed idee, want je hond hier flink ziek van worden.

Kies een juiste plek voor je hond om te zwemmen.

Politie

De politie van Noord-Holland doet deze oproep aan alle hondenbezitters nadat twee politiehonden ziek zijn geworden van vies slootwater. De honden, Aaron en Bart, waren in het water geweest en werden daarna flink ziek. Daarom waarschuwt Politie Noord-Holland zijn Facebookvolgers om deze oproep te delen aan andere hondeneigenaren.

Blauwalg

Waardoor Aaron en Bart precies ziek werden, is onbekend. Wel is het duidelijk dat door de aanhoudende hitte en droogte sloten en meren volzitten met blauwalg. Je hond vindt het waarschijnlijk fantastisch om lekker te zwemmen en een verfrissende duik te doen, maar door de blauwalg kunnen ze dus erg ziek worden. Ook waarschuwt de politie voor de ziekte van Weil, die overgedragen wordt door de uitwerpselen en urine van ratten.

Water

Wil je toch je hond lekker laten zwemmen? Kies dan voor een plaats waar het water sowieso doorstroomt of neem hem mee naar het strand. Wees ook voorzichtig met het inslikken van zout water, want hierdoor kunnen honden uitdrogen. Geef ze met warm weer altijd genoeg schoon drinkwater! Stilstaand water is op dit moment te vies om in te zwemmen. Je kunt ook een hard plastic kinderbadje in je tuin zetten waar je hond in kan spelen. Laat niet constant een tuinslang stromen, want door de droogte is er in veel provincies al een watertekort.

Lees ook: Politie waarschuwt vakantiegangers voor stukjes plastic in de deur

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Politie Noord-Holland | Beeld: Pixabay