Vreselijk: moeder breekt de beentjes van haar baby tijdens het verschonen van de luier…

‘Botten in babybeentjes breken niet zomaar’

Een jonge moeder uit Engeland is veroordeeld tot een gevangenisstraf van zestien maanden omdat ze de beentjes van haar baby heeft gebroken tijdens het verschonen van de luier van de baby. 

Verschonen
Door het hardhandige verschonen van de baby brak het kindje allebei zijn beentjes. De breuken werden niet direct opgemerkt; pas toen de moeder vijf dagen later met haar baby voor een routinecontrole naar het ziekenhuis moest merkten de artsen op dat er iets mis was met de baby. Toen ze ontdekten dat zijn beentjes waren gebroken waren de doktoren vol ongeloof.

Celstraf
Vanuit het ziekenhuis werd de jonge moeder aangeklaagd want ‘botten in babybeentjes breken niet zomaar’, wat betekent dat de moeder zeer hardhandig met haar kindje moet zijn omgesprongen. De aanklacht resulteerde in een rechtszaak waarin ze zou hebben gelogen over de toedracht van beenbreuken; ze beweerde dat deze waren ontstaan doordat het kindje in een stoeltje zat en toen met de beentjes vast kwam te zitten tussen het stoeltje en de tafel. Ze is inmiddels veroordeeld tot zestien maanden celstraf.

Wil je dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: ter illustratie