Vreselijk: presentator Joost Karhof (48) onverwacht overleden

Joost karhof

Joost Karhof mocht maar 48 jaar worden

Op 48-jarige leeftijd is NPO-presentator Joost Karhof totaal onverwacht overleden. Op dinsdag 26 december werd de presentator plots onwel, waarna hij met een ambulance met spoed naar het ziekenhuis werd vervoerd. Hij haalde het ziekenhuis niet en overleed in de ambulance. 

Zijn collega’s reageren verslagen en geschokt op het verdrietige nieuws.

Betrokken en geliefd
“Joost was een zeer betrokken en geliefde collega, altijd dienstbaar, altijd sociaal, een kundig presentator en bovenal een fijn mens. We gaan hem ontzettend missen”, zeggen de hoofdredacties van Nieuwsuur en NOS Nieuws in reactie op zijn overlijden. “Niet te bevatten dat fijne collega Joost Karhof dood is, verschrikkelijk”, zegt oud-parlementair verslaggever Wouke van Scherrenburg. “Wat intens droevig”, zegt oud-hoofdredacteur van NOS Nieuws Hans Laroes. RTL-journalist Frits Wester: “Ik schrik mij helemaal kapot”.

NTR
Karhof, die in dienst was van de NTR, was presentator van Nieuwsuur en van Nieuws en Co, waar hij geregeld vaste presentator Lara Rense verving. Ook presenteerde hij vier keer de Grote Geschiedenis Quiz en was hij van 2008 tot 2014 de vaste presentator van Kunststof TV. Joost Karhof was getrouwd en had twee stiefdochters. Wij wensen hen en zijn vrienden, collega’s en andere bekenden veel sterkte.

Bron: NOS | Beeld Videostill