Vriendin Peter R. de Vries: ‘We zouden deze zomer trouwen’

vriendin Peter R

Tahmina Akefi trad gisteravond uit de anonimiteit

In de laatste jaren voor de aanslag waarbij hij zijn leven verloor, had Peter R. de Vries een relatie met een onbekende vrouw. Tot gister, want in de documentaire Vertrouwelijk! deed Tahmina Akefi gisteravond haar verhaal.

Relatie

Bij het werk dat misdaadverslaggever Peter R. de Vries verrichtte, kwamen nogal wat risico’s kijken. Hierom bleef zijn vriendin lang in de anonimiteit. Vlak na zijn dood deed ze anoniem haar verhaal in De Volkskrant, waaruit duidelijk werd dat de twee een ontzettend sterke relatie hadden. Ze zouden op de avond van de aanslag namelijk samen een huis gaan bezichtigen. Helaas verliep het allemaal heel anders.

In de documentaire Vertrouwelijk! trad ze gisteravond na zes jaar anonimiteit dan tóch in de spotlight. Dit omdat ze tijdens de rechtszaken rondom de moord op Peter gebruik wil maken van haar spreekrecht. “Ik wil daar staan zoals Peter zou hebben gewild dat ik daar zou staan,” vertelt Akefi.

Trouwen

In de documentaire vertelde Tahmina onder andere hoe ze Peter heeft leren kennen. Dat was in 2015, bij de studio waar Pauw werd opgenomen. Op dezelfde plek vroeg Peter haar in 2021 ten huwelijk. “Hij pakte mijn handen en keek mij aan, hij had een heel mooie, zachte blik in zijn ogen”, vertelt ze over het aanzoek. “Hij legde zijn handen tegen mijn gezicht en zei: zou je met mij willen trouwen? Het moment was onverwacht, maar het zat er wel aan te komen. We hadden er al vaker over gesproken, al in 2017 toen we weer bij elkaar kwamen.” De bruiloft stond voor juni 2022 op de planning. Dit bijzondere verhaal van Tahmina in de documentaire levert een stortvloed aan emotionele reacties op Twitter op.

Lees ook: Vriendin Peter R. de Vries uit anonimiteit: ‘spreekrecht gebruiken’

Bron: Libelle | Beeld: Twitter, Brunopress