Vrouw met kinderwens raakt baarmoeder kwijt na enorme medische blunder

ziekenhuis

De vrouw kwam juist bij de arts omdat ze nog een kinderwens had

Een gynaecoloog in het Limburgse ziekenhuis VieCuri Medisch Centrum heeft een enorme fout gemaakt door de baarmoeder van een Poolse vrouw te verwijderen. De vrouw kwam juist bij de arts omdat zij een kinderwens had. 

De vrouw ging naar het ziekenhuis omdat haar baarmoeder na twee zwangerschappen was verzakt.

Taalbarrière
De arts wilde de Poolse vrouw van haar zware menstruatieklachten afhelpen door een kunststof ring te plaatsen. De vrouw weigerde dit echter en wilde liever geopereerd worden. Door de taalbarrière tussen de arts en de patiënt interpreteerde hij haar wensen verkeerd, waardoor hij niet precies wist wat voor operatie de vrouw precies in gedachten had. Hij besloot echter niet de hulp van een tolk in te schakelen om de wensen van de vrouw duidelijk te maken, maar besloot gewoon tot opereren over te gaan en verwijderde haar baarmoeder.

Schadevergoeding
De Poolse vrouw, die nog een kinderwens had, kwam er pas na de operatie achter dat dit nooit meer mogelijk zou zijn. Ze verwijt het de arts dat hij tijdens het intakegesprek niet doorvroeg naar haar kinderwens en naar haar gebruik van anticonceptie. Ook wordt het hem verweten dat hij er niet voor heeft gezorgd dat de taalbarrière opgelost zou worden; de vrouw had er nu geen idee van dat haar baarmoeder in de operatie verwijderd zou worden. De rechtbank heeft vandaag een schadevergoeding van 33.700 euro voor de vrouw geëist.

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: LINDAnieuws | Beeld: Google Maps