Waar en wanneer is de BOOS-aflevering over The Voice te zien vandaag?

BOOS-aflevering

Ga jij vandaag kijken?

Vandaag komt de langverwachte uitzending van BOOS online, waarin we meer te weten komen over de misstanden bij The Voice of Holland. Ben jij benieuwd waar en wanneer de aflevering te zien is? Wij vertellen je meer. 

Grensoverschrijdend gedrag

Even een kleine recap: afgelopen zaterdag kwam het nieuws naar buiten dat er meldingen zijn gedaan van seksueel grensoverschrijdend gedrag bij The Voice of Holland. RTL heeft de uitzendingen van de talentenjacht vervolgens per direct stopgezet. Niet veel later bleken de beschuldigingen over bandleider Jeroen Rietbergen te gaan, die vervolgens toegaf en opstapte. Ook coach Ali B ligt onder vuur, na meerdere aangiftes. De rapper zelf ontkent er iets mee te maken te hebben.

De afgelopen dagen kon je niet om alle nieuws rondom The Voice heen, maar eigenlijk weten we nog steeds vrij weinig. Vandaag komt daar eindelijk verandering in, want de BOOS-aflevering, waarin deze zaak aan het licht komt, is vanmiddag te zien.

Waar en wanneer?

BOOS is het online programma van Tim Hofman. Na langlopend onderzoek van het programma blijkt dat er meerdere medewerkers van de talentenjacht worden beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend wangedrag en machtsmisbruik. De uitzending waarin dit uitgebreid aan de orde komt, is vandaag (donderdag 20 januari 2022) te zien op het YouTube-kanaal van BOOS. De uitzending komt om 16.00 uur online.

Waarom niet eerder?

Je vraagt je misschien af: waarom kon deze uitzending niet eerder online komen, gezien alle ophef die de afgelopen dagen is ontstaan? Tin en zijn team hebben besloten de aflevering niet ‘halsoverkop’ online te zetten. “Dat RTL/ITV koos voor nu al acteren, is aan hen en hun goedrecht”, schreef Hofman op Twitter. “Wij maken onze uitzending inclusief wederhoor en verwerking van nieuwe verhalen die binnenkomen zorgvuldig af. Belangrijk, gezien de gevoeligheid van de zaken.”

Lees ook: Oud-medewerkers doen boekje open: ‘John de Mol creëerde angstcultuur’

Bron: Cosmopolitan | Beeld: BrunoPress