Tijd voor een filmavondje! Dit zijn 7 waargebeurde films die op Netflix staan

Wie zorgt voor de popcorn?

Als je een tranentrekker van een film kijkt, kun je jezelf soms nog tot bedaren brengen met de gedachte dat het verhaal nep is. De sluizen gaan echter zo weer open als je het mis blijkt te hebben en de film gebaseerd is op waargebeurde verhalen. Heb jij zin om te zwijmelen of mee te huilen met waargebeurde verhalen? Dan mag je deze films die op Netflix staan niet missen!

Walt Before Mickey

Walt Before Mickey is een film die geen enkele Disney-fan mag missen. In de film is een jonge Walt Disney te zien die zijn droom najaagt om van tekenen zijn beroep te maken. En dit gaat lang niet altijd over rozen… 

First They Killed My Father

Deze film is door niemand minder dan Angelina Jolie geregisseerd. De film vertelt het verhaal van de vijfjarige Loung Ung die tijdens het schrikbewind van de Rode Khmer in Cambodja met haar ouders verdreven wordt uit de hoofdstad Pnom Penh. Ze belanden in een afschuwelijk strafkamp.

Dallas Buyers Club

Matthew McConaughey sleepte voor zijn rol als drugsgebruiker, vrouwenversierder en homofoob Ron Woodroof in deze film een Oscar in de wacht. Ron krijgt in 1986 te horen dat hij AIDS heeft en niet lang meer zal leven. Ron weigert dit te accepteren en gaat daarom medicijnen uit het buitenland smokkelen.

 

12 Years a Slave

Houd de tissues maar gereed, want die zul je nodig hebben. 12 Years a Slave gaat over Solomon Northup, een zwarte man met een groot talent voor muziek. Hij heeft een goed bestaan met zijn vrouw en kinderen in New York, maar op een dag wordt hij ontvoerd en verkocht als slaaf. Solomon probeert te vertellen dat hij een vrij man is, maar daar wordt niet naar geluisterd.

 

The Theory of Everything

In de film is een jonge Stephen Hawking te zien in zijn jonge jaren op de Universiteit van Cambridge. Hij vindt de liefde van zijn leven in Jane en wil met haar trouwen. Vlak voor het huwelijk komt hij erachter dat hij ALS heeft. Toch weerhoudt dat Jane niet om met hem te trouwen en voor hem te zorgen. Ondanks zijn ziekte blijft Stephen doorgaan met zijn werk als natuurkundige.

To The Bone

De twintigjarige Ellen lijdt al jaren aan anorexia nervosa. Ze spendeerde het grootste gedeelte van haar tienerjaren in herstelprogramma’s, maar dit mocht niet baten. Ellen belandt in een tehuis voor jongeren die een eetstoornis hebben dat onder leiding staat van een grensverleggende dokter.

 

Barry

De Netflix Original vertelt het verhaal van een jonge Barack Obama tijdens zijn studentenleven. Barack studeert aan de Colombia University, waar hij leert om te gaan met verschillen tussen mensen. Hij maakt discriminatie van dichtbij mee en creëert zijn eigen visie op de overheid.

 

Lees ook: Geen idee wat je wilt kijken vanavond? Deze Netflix-film past het beste bij jouw sterrenbeeld

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: NSMBL | Beeld: videostill The Theory of Everything