Déze vier waargebeurde films moet je gezien hebben!

Stuk voor stuk aangrijpende verhalen

Wanneer je een film kijkt en erachter komt dat het een waargebeurd verhaal is, dan heeft het verhaal opeens heel veel meer impact. Deze vier waargebeurde verhalen mag je echt niet gemist hebben; ware klassiekers!

All the President’s Men (1976)
All the President’s Men is een politieke thriller uit 1976, gebaseerd op het boek van de journalisten Carl Bernstein en Bob Woodward over het Watergateschandaal en het aftreden van president Nixon. In de aanloop naar de verkiezingen van 1972 brengt Bob Woodward, journalist bij de Washington Post, verslag uit van de inbraak bij het Watergate-gebouw van de democraten. De journalisten worden geholpen door een anonieme bron met de bijnaam Deep Throat. Al gauw ontstaat er duidelijkheid; de journalisten hebben te maken met een groot politiek schandaal.

Intouchables (2011)
Als je de film Intouchables nog niet hebt gekeken, dan wordt het hoog tijd. De mooie Franse film is gebaseerd op de autobiografie Le Second Souffle van Philippe Pozzo di Borgo. Het vertelt het verhaal over zijn leven, waarbij hij als vrijwel geheel verlamde man van middelbare leeftijd hulp nodig heeft van de jonge en vrolijke Driss. Driss is een ex-delinquent uit een buitenwijk van Parijs die geld nodig heeft. Hij lijkt de minst geschikte man voor de baan en dat blijkt ook wel uit de eerste ontmoeting tussen de twee. Toch ontstaat er een prachtige vriendschap tussen de twee tegenpolen. Tranen gegarandeerd!

Argo (2012)
Argo vertelt het verhaal van een geheime operatie om zes Amerikanen te redden ten tijde van de Iraanse gijzelingscrisis. Op 4 november 1979 bestormen militanten de Amerikaanse ambassade in Teheran. Maar liefst 52 Amerikanen worden gegijzeld, maar zes weten te vluchten. Ze zoeken toevlucht in het huis van de Canadese ambassadeur. Voordat ze gevonden worden moet CIA-agent Tony Mendez een plan verzinnen om het zestal het land uit te krijgen.

The Long Road Home (2017)
The Long Road Home is een nieuwe dramaserie van National Geographic over de oorlog in Irak. Op 4 april 2004 kwam een divisie Amerikaanse soldaten terecht in een hinderlaag in Sadr City, Baghdad. In de serie wordt de kijker op aangrijpende wijze deelgenoot gemaakt bij wat zich daadwerkelijk heeft afgespeeld tijdens deze dag, die ook wel ‘zwarte zondag’ wordt genoemd. De eerste dubbele aflevering werd op zondag 5 november op televisie uitgezonden.

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Margriet | Beeld: videostill