Dit is waarom Het Spijt Me per direct van de buis is gehaald door RTL

Er is een reden waarom RTL per direct stopt met het uitzenden van Het Spijt Me

In het verzoeningsprogramma Het Spijt Me helpt presentatrice Caroline Tensen om langlopende ruzies tussen mensen op te lossen. Door ‘het spijt me’ te zeggen hopen mensen de ruzies op te lossen, maar dit is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Na jaren afwezigheid is het programma teruggekeerd bij RTL, maar het was van korte duur. RTL besloot het programma per direct van de buis te halen en dit is de reden daarvoor.

De uitzendingen van Het Spijt Me liep anders dan verwacht.

Het Spijt Me

Het tv-programma Het Spijt Me werd in 1993 voor het eerst uitgezonden door RTL 4 en werd binnen mum van tijd razend populair. De presentatie werd destijds gedaan door Caroline Tensen en werd uitgezonden van 1993 tot en met 1999. Jaren later, in 2011, kwam de vernieuwde versie op de buis dat werd gepresenteerd door John Williams. In 2019 strikte RTL Caroline Tensen opnieuw om het programma te presenteren. Vanwege tegenvallende kijkcijfers is RTL echter genoodzaakt om het tv-programma eerder van verwacht van de buis te halen.

Teleurstellende kijkcijfers

Het is slecht nieuws voor de fans van het programma Het Spijt Me. De laatste twee uitzendingen van dit seizoen worden niet meer uitgezonden op de Nederlandse televisie. Vanwege teleurstellende kijkcijfers kan het programma niet langer door RTL uitgezonden worden. De laatste twee afleveringen kunnen nog wél bekeken worden op de streamingdienst Videoland.

Nieuwe tv-programma’s

Tv-programma’s Verslaafd en De Sleutel, een nieuw programma waarin Beau van Erven Dorens huizen aan daklozen geeft, beginnen nu eerder dan gepland. “We zijn dit najaar met veel nieuwe programma’s gestart”, laat contentdirecteur Peter van der Vorst weten. “Sommige titels scoren beter dan andere. We hebben op dinsdag de mogelijkheid om eerder te beginnen met Verslaafd en De Sleutel, dus daar doen we de kijkers graag een plezier mee.”

Lees ook: Leve de liefde: ‘All You Need is Love’ zoekt kandidaten voor kerstspecial

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Wikipedia, AD  | Beeld: Videostill RTL XL