WAARSCHUWING: Deze mail van het ‘CJIB’ en ‘Belastingdienst’ is VALS! Meteen verwijderen!

Vertrouw deze mail van de ‘Belastingdienst’ niet!

Internetcriminelen verzinnen steeds nieuwe trucs om je geld afhandig te maken, het is dan ook raadzaam om altijd alert te zijn op de echtheid van sommige e-mails en berichten die je ontvangt.

Er gaat op dit moment een valse e-mail rond uit naam van het Centraal Justitieel Incassobureau en de Belastingdienst, met als onderwerp een boete voor door rood rijden. Het onderwerp van de email is ‘CJIB betaling’ en bovenaan de mail staat ‘Subject: Betreft: Opgelegde administratieve sanctie’. Volgens de mail wordt de boete opgelegd vanwege ‘rijden door rood licht’ op 20 febuari 2017: “Uit de controle is gebleken dat u door rood bent gereden. Hiervoor hanteren wij een minnelijke schikking van €477,25 (inclusief administratiekosten)’, aldus de mail. Schrik niet: het gaat om een valse mail! Maak geen geld over en verwijder het bericht.

Het openstaande bedrag zou €441,15 zijn, en daar zouden nog €6,10 aan administratiekosten bij komen. Bijzonder: in de mail staat het logo van de Belastingdienst, maar het bericht is ondertekend door Pim van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). Waarschuw je vrienden door dit bericht te delen!

Bron: Radar | Beeld ter illustratie, Radar