Waarschuwing: DEZE e-mail is niet van Facebook maar van internet-oplichters, NIET openen!

Let op met deze e-mail van ‘Facebook’!

Oplichters maken gretig gebruik van het internet om hun criminele praktijken uit te voeren. Op het internet ben je extra kwetsbaar, omdat je altijd een gebruikersspoor achterlaat en je gegevens door criminelen makkelijk te herleiden zijn. Ook worden ze tegenwoordig steeds beter in het maken van nep e-mails die niet van echt te onderscheiden zijn. Zo circuleert er nu een nep-mail die eruitziet als een bericht van Facebook, maar dat absoluut niet is.

Valse e-mail
De Fraudehelpdesk waarschuwt voor een valse e-mail van ‘Facebook’. In het bericht staat dat de veiligheid van je account in gevaar is gekomen door ‘recente activiteiten’ en om deze reden zou jij je gegevens moeten bevestigen. Er wordt je gevraagd op een link te klikken waarmee je je identiteit bevestigt. Als je erop klikt kom je op een site terecht die erg lijkt op Facebook, de site is zelfs voorzien van een groen slotje in de adresbalk. Het gaat echter om een valse website.

Valse website
Je kunt zien dat het om een nepsite gaat door bijvoorbeeld met je muis boven de knop ‘bevestig mijn identiteit’ te hangen (niet klikken). In beeld (linksonder bij de meeste browsers) verschijnt dan de link waar de knop naar verwijst. In de URL staat ‘fbhelpsupportdesk’, dit is niet van Facebook. Gooi de mail dus meteen weg en doe er niets mee. Help mee waarschuwen en deel dit bericht met je Facebookvrienden!

Bron: Fraudehelpdesk, Opgelicht | Beeld Fraudehelpdesk