WAARSCHUWING: heb jij een iPhone? Dan moet je dit even lezen, de criminelen hebben een nieuw trucje! Delen svp!

Nieuwe phishingtruc van criminelen op iPhone!

Heb jij een iPhone? Let dan even op! Het is toch wat de laatste tijd, je kunt niets meer doen zonder het risico te lopen opgelicht te worden. Is het niet door vervalste pinautomaten, dan wel door valse e-mails die zogenaamd van bekende bedrijven afkomstig zijn. En helaas hebben de cybercriminelen weer een nieuw trucje..

De Nederlandse iPhonegebruiker is de afgelopen dagen slachtoffer geworden van een enorme phishingaanval. Mensen met een iPhone (dit kan elk type zijn) ontvangen een SMS met daarin het bericht dat hun Apple-ID is opgeschort vanwege een te hoog aantal mislukte inlogpogingen. In het smsje staat een link die je moet openen om zogenaamd je Apple-ID te valideren. Echter is de site waar je op komt nep! Vul je op de site je gegevens in, dan is de kans groot dat je wordt gehacked en je bankgegevens worden gestolen. Krijg je dus zo’n smsje? Gooi hem dan direct weg en klik NIET op de link!

Update: inmiddels zouden de criminelen ook e-mails versturen met daarin hetzelfde bericht. Hiervoor geldt hetzelfde advies: gooi de mail direct weg en klik niet op de link!