Waarschuwing: pas op voor valse ‘winactie’ van IKEA

Ikea winactie

Trap niet in deze neppe IKEA-winactie!

We krijgen op een dag een hoop mailtjes en soms is het moeilijk om te zien welke ‘echt’ zijn en welke niet. Er is nu een mail van IKEA in omloop en die is heel erg nep. In de mail wordt gesproken over een IKEA-cadeaukaart. Je hoeft alleen je gegevens maar in te vullen en daar begint de ellende. Deze mail is níet afkomstig van de meubelgigant.

Vul niks in bij de mail!

Cadeaubon
In de mail vertellen ze dat ze de lancering van de nieuwe IKEA-app willen vieren. Wij worden meteen enthousiast, vaak hangt aan een vieren ook een prijs. Dat is hier ook het geval. Je kan een cadeaukaart winnen van 500 euro, te besteden in IKEA. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is het invullen van je gegevens. Dit klinkt bijna te mooi om waar te zijn, toch? Dat is het in dit geval ook, want nadat je je gegevens hebt ingevuld hoor je niks meer van ze.

Gegevens
Als je de kleine letters van het formulier leest, kom je erachter dat IKEA helemaal niks met deze winactie te maken heeft. Ze weten er ook niet vanaf. De oplichters die deze mail verzenden willen enkel jouw gegevens in handen krijgen, zodat ze je gegevens kunnen doorverkopen. Nadat je gegevens verkocht zijn, zal jij last krijgen van telefoontjes en mails en daar kom je niet meer vanaf.

Pas dus op als je deze mail voorbij ziet komen. Klik ‘m weg en delete ‘m uit je mailbox. Zo kom je niet meer in de verleiding iets in te vullen en blijven je gegevens waar ze horen; bij jou!

Zo ziet de mail eruit:

IKEA winactie

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Opgelicht?! | Beeld: Pixabay