WAARSCHUWING van de politie! Word je gebeld door dit nummer? Neem dan niet op, dat kost je veel geld!

nummer

Gebeld met dit nummer? Doe dan aangifte!

Criminelen verzinnen allerlei trucjes om geld van je te ontfutselen en zijn daar met de jaren slimmer in geworden. Kwaadwillende mensen sturen tegenwoordig nepfacturen, verspreiden nepacties van winkel, skimmen je pinpas en stelen zelfs geld door middel van een telefoontje.

De politie waarschuwt nu namelijk via een landelijk bericht voor oplichterij via de telefoon. Mensen worden gebeld door het telefoonnummer +4382090123258 met de landcode van Oostenrijk, maar zodra je opneemt of het telefoonnummer terug belt zal het je een hoop geld gaan kosten. Neem je wel de telefoon op? Dan word je per minuut voor een hoog bedrag aangeslagen. Vaak wordt de telefoon kort na het belsignaal al neergelegd, waarna het de bedoeling is dat mensen terugbellen en zo opdraaien voor torenhoge telefoonkosten.

Welke partij achter het nummer zit is nog niet bekend. Wanneer je gebeld bent door dit telefoonnummer en het telefoontje wel hebt beantwoord, vraagt de politie om aangifte te doen. Het nummer is inmiddels berucht; het heeft in 2015 al de nodige aandacht gekregen in het programma Tros Radar.