WAARSCHUWING: virus in neppe e-mail Ziggo verspreid zich razendsnel! ZO kun je de mail herkennen, open deze absoluut niet! Delen svp!

Pas op voor deze e-mail!

Beveiligingsbedrijf Fox-it waarschuwt voor een grote aanvalscampagne van oplichters met ransomware. Het gaat om e-mails die zogenaamd facturen van Ziggo bevatten.
De e-mails zijn afkomstig van een groep die al eerder in het nieuws is geweest door de malware die zij via nep e-mails van PostNL stuurden in 2014. Nu maakt de groep gebruik van software die TorrentLocker heet. Slachtoffers van deze fraude krijgen een neppe e-mail die eruit ziet alsof deze van Ziggo komt waarin staat dat er een factuur van honderden euro’s klaarstaat. Wie op een link in de mail klikt komt op een valse pagina met het uiterlijk van de Ziggo website. Op die website wordt een zip-bestand aangeboden die de factuur zou bevatten. In werkelijkheid bevat dit bestand de de TorrentLocker-ransomware, die alle bestanden op je computer versleutelt. Voor het vrijgeven van de bestanden wordt een bedrag van 400 euro gevraagd.

Pagina 1/2