Waarom je nooit je wachtwoorden met je partner moet delen

Je weet maar nooit…

Binnen een relatie deel je van alles met je partner. Je nare gewoontjes, je kookkunsten en als het echt even niet anders kan poetst menigeen ook nog wel een keer de tanden met de tandenborstel van hun partner. Maar hoe zit het eigenlijk met het delen van je wachtwoord? 

Deel jij je wachtwoord met je partner?

Wachtwoord

Een relatie kan niet functioneren als er geen vertrouwen is, maar betekent dat eigenlijk dat je je wachtwoord ook moet delen met je partner? Wanneer iemand je wachtwoord heeft, kan diegene daar veel verkeerde dingen mee doen. Je vertrouwt je partner waarschijnlijk door en door, maar is er ook nog sprake van dat vertrouwen wanneer de relatie misschien ooit wordt beëindigd?

Stiekem gebruiken

Een gebroken hart kan nare dingen doen met iemand, maar ook wanneer je relatie wel goed zit, kan het voor sommige mensen verleidelijk zijn om toch even in de mail van zijn of haar partner te neuzen. Uit onderzoek van Better Buy Insurance blijkt dat 30 procent van de mensen die hun partners wachtwoord heeft, weleens gebruik heeft gemaakt van het wachtwoord zónder dat hun geliefde hiervan afwist. Om deze reden is het beter om je wachtwoord toch voor jezelf te houden.

Spijt

Met name millennials bleken spijt te hebben dat ze hun wachtwoord hadden gedeeld met hun betere helft. 41 procent van de mensen tussen de 18 en 34 jaar had hier spijt van. Onder de 55+’ers had slechts 5 procent hier spijt van.

Vertrouwen

Op het moment dat je in een relatie zit met iemand, vertrouw je diegene hoogstwaarschijnlijk door en door. Maar het blijkt wel dat er nog maar weinig sprake is van dit vertrouwen zodra de relatie op de klippen loopt. 65 procent van de ondervraagden vertelt dat ze hun ex-partner niet meer zouden vertrouwen met hun wachtwoord en dat ze hun wachtwoord direct zouden veranderen wanneer de relatie voorbij is. Nog een reden om je wachtwoord niet te delen, het scheelt je eventueel een hoop gedoe wanneer de relatie voorbij is.

Lees ook: DIT is de beste manier om een veilig en betrouwbaar wachtwoord te verzinnen! Bescherm jezelf tegen hackers!

Dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest! 

Bron: Metro, Better Buy Insurance | Beeld: Unsplash