Voormalig Vlaams tv-icoon Walter Capiau is ernstig ziek: “Deze strijd zal hij verliezen”

Het gaat heel slecht met Capiau

Het gaat slecht met Walter Capiau. Het voormalig Vlaamse tv-icoon is ernstig ziek en zijn vrienden vrezen dat hij niet lang meer zal leven. Zijn vrienden wilden hem graag bezoeken, maar ze kregen te horen dat zijn gezondheidstoestand dat niet meer toe laat. 

Misbruik

Capiau was niet veel meer te zien in het openbaar, omdat hij zes jaar geleden in opspraak raakte. Vlaanderen was met stomheid geslagen toen bekend werd dat Walter twee mannen had misbruikt toen hij zelf 24 was en die jongens 13 jaar oud. Capiau gaf het toe en gaf aan dat hij intens veel spijt had van de feiten. Tot een rechtszaak kwam het niet, omdat de zaken veroudert waren. Door deze beschuldigingen kwam zijn televisiecarrière tot een eind. Hij verdween uit het publieke oog, maar maakte daar deze zomer een uitzondering voor. Hij organiseerde een avond met vrienden en oud-collega’s om herinneringen op te halen. Uiteindelijk konden de festiviteiten niet doorgaan door de toestand van Capiau.

Vermagerd

Vorig jaar waren vrienden heel erg geschrokken van de verschijning van Walter. Hij zag er heel slecht uit aldus Bart Kaëll. “Walter was enorm vermagerd en verouderd. Ik had hem al jaren niet meer gezien, en ik herinnerde mij toch nog vooral de beelden van toen hij zelf nog aan het werk was. En nu stond daar een oud mannetje met een kostuum dat veel te groot was. Maar dat scheen hem niet zo te deren. Walter was in vorm die avond. Hij heeft de hele tijd moppen verteld. Rechtstaand, zoals vroeger in ‘HT&D’. Over zijn ziekte zei hij dat het niet zo goed ging en dat hij al een hele tijd in behandeling was, maar hij bleef optimistisch.”

Verliezen

Aan welke ziekte Walter lijdt is niet bekend gemaakt, maar dat het ongeneeslijk is wel. Margriet Hermand vertelt aan Dag Allemaal: “Hij vecht tegen een ongeneeslijke ziekte. Na het feestje heb ik enkele foto’s van die avond gezien. Toen dacht ik: ‘Oei oei’, want hij zag er echt niet goed uit.” Ze vindt dat Walter een vechter is, maar ze denkt dat hij dit gevecht toch echt gaat verliezen.

Lees ook: Linda de Mol is verbijsterd door opvallende uitspraken van deze politicus

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: HLN | Beeld: videostill Retrovisie