Was jij je hoeslaken binnenstebuiten? Dit is waarom je dat wel zou moeten doen!

De reden is eigenlijk heel logisch

Veel kleding wassen we al binnenstebuiten. Het zou de kleur en de stof van de kleding langer mooi houden, maar gek genoeg doen we dit niet bij alles. Was jij bijvoorbeeld je hoeslaken binnenstebuiten? Vast niet, maar dit is waarom je dat wel zou moeten doen. 

Wij deden het ook nooit, tot nu!

Huisstofmijt
De reden dat je hoeslakens binnenstebuiten moet wassen is eigenlijk heel logisch. Het stof dat zich op je bed verzamelt als jij er niet in slaapt, gaat vooral in de hoekjes van het laken zitten. Het stof was je niet weg als je het laken niet binnenstebuiten wast en daardoor krijg je ophopingen. Die ophopingen zijn het perfecte huis voor huisstofmijt. Als je zelf al een beetje last hebt van je luchtwegen kun je daar extra last van krijgen. Plus, het is gewoon niet een erg fijn idee dat er beestjes in je bed wonen, toch?

Wassen
De beste manier om je lakens te wassen is dan ook binnenstebuiten in de wasmachine op zestig graden. Zo weet je zeker dat je alle stof wegwast en je lakens weer lekker fris je bed op kunnen. Kijk jij ook al zo uit naar je bedje vanavond? Wij wel!

Lees ook: Heb jij ooit je matras schoongemaakt? Dit is waarom dat wel zou moeten…

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pexels