Dit is ‘m dan: het wassenbeeld van Guus Meeuwis! Vind jij het een beetje lijken?

Guus is erg onder de indruk van zijn wassen tweelingbroer

Je bent pas een echte beroemdheid als je in was vereeuwigd wordt en in Madame Tussauds komt te staan. Guus Meeuwis mag zich tot deze exclusieve groep rekenen, want woensdag onthulde hij zijn eigen wassenbeeld op de Dam in Amsterdam. Guus laat weten erg trots te zijn op het resultaat, een wassenbeeld waarvoor de zanger ruim 12 uur stil heeft moeten zitten. 

Ook vriendin en styliste Manon Meijers vindt Guus’ wassen tweelingbroer goed gelukt en grapt dat ze geen verschil ziet tussen de echte Guus en zijn beeltenis: “Sorry liefje, verkeerde”, plaatst Manon bij een foto waarbij ze het wassen beeld van Guus een kus geeft. De Brabantse zanger noemt het wassen beeld “vakmanschap” en is trots op zijn evenbeeld. Bezoekers van het wassenbeeldenmuseum kunnen het beeld van Meeuwis vanaf donderdag 29 juni bewonderen.

Vijfhonderd maten
Meeuwis vindt het maar raar om zichzelf recht in de ogen te kunnen kijken. Maar hoe lang blijft hij erop lijken? “Als-ie echt niet meer lijkt of niet meer relevant is, dan gaat-ie weg”, aldus Guus. En dan neemt hij hem graag mee naar huis. “Maar dat schijnt niet te mogen. Mijn moeder wil hem!” De zanger postte maandag nog een filmpje van het maakproces op zijn Instagram-pagina, waarin te zien is hoe zijn lichaam opgemeten wordt en aan de hand van foto’s zijn hoofd geboetseerd wordt. In totaal werden vierhonderd foto’s van hem gemaakt. Ook werden wel vijfhonderd maten van de zanger genoteerd, bijvoorbeeld de afstand tussen zijn ogen.

Wie is wie..?! Haha! #wassenneus #madametussauds #trots #wauw #vakmanschap #eenmomentwaarvoorik12uurvoorhebstilgestaan

Een bericht gedeeld door Guus Meeuwis (@guus.meeuwis) op

Sorry liefje. Verkeerde. #madametussauds

Een bericht gedeeld door Manon Meijers (@manon.meijers) op

Wat vind jij van het eindresultaat van Guus’ wassenbeeld? Laat het ons weten in de reacties!

Bron: Brabants Dagblad | Beeld: Instagram