Wat knap! Richard Groenendijk is 23 kilo afgevallen

Richard Groenendijk

‘Als ik alles zou eten wat ik wil, was ik tonnetjerond’

Een enorm knappe prestatie van Richard Groenendijk, de cabaretier is namelijk 23 kilo afgevallen. Dit is gebeurd nadat er bij hem diabetes is geconstateerd, zo vertelt hij in de nieuwe LINDA. 

Vet met heimwee

“Als ik alles zou eten wat ik wil, was ik tonnetjerond”, vertelt Richard Groenendijk in LINDA. “Maar sinds er diabetes bij mij is geconstateerd, ben ik drie jaar geleden 23 kilo afgevallen.” We zijn inmiddels een tijdje verder en nu blijkt dat de 50-jarige cabaretier het lastig vindt om vol te houden. “Ondanks dat ik al wel weer wat kilo’s ben aangekomen, ik heb namelijk vet met heimwee, let ik écht beter op wat ik eet.”

Gezonder eten

Richard leeft nu een stuk gezonder dan voorheen. “Als ik in het theater sta, wordt er tegenwoordig voor me gekookt. Biologisch, veel groente, heel weinig vlees, langzame koolhydraten”, legt hij uit. Toch blijft hij van lekker eten houden. “Eén à twee keer per week pak ik lekker uit. Dan nodigen we een paar vrienden uit en gaan we uitgebreid tafelen.” Zijn favoriete maaltijd? “Truffelsoep met echte truffel en Parmezaan. Gestoofde kalfswangen, een uitgebreide kaasplank en zelfgemaakte tarte tatin toe.” Klinkt goed!

Van huis uit

De liefde voor lekker eten heeft hij van huis uit meegekregen. “Mijn moeder en ik zijn altijd bang dat er niet genoeg is”, vertelt hij in het tijdschrift. Qua alcoholische versnaperingen houdt Richard het rustig. Hij is ‘geen wijnliefhebber’ en drinkt ‘hooguit één keer per week gin-tonic’, omdat hij slecht tegen alcohol kan. “Ik hang al in de kroonluchter van een halve kersenbonbon.”

Lees ook: Onderzoek wijst uit: taart eten als ontbijt helpt bij afvallen

Bron: RTL Boulevard, LINDA. | Beeld: Brunopress