Wauw: dit indrukwekkende fenomeen is er komend weekend te zien! Ga jij de wekker zetten?

Ga jij kijken dit weekend?

Als je onder de sterrenhemel staat kan je je soms als mens een oneindig klein stofje in het universum voelen. Het heelal is groot, indrukwekkend en vooral heel erg mooi. Vooral als er vallende sterren te zien zijn heb je het gevoel dat je in een sprookje staat! En laat dat nu juist zijn wat er aankomend weekend in grote getale te bewonderen is, mits het weer meezit natuurlijk. 

Ruimtepuin
In de komende nachten dringen negentien vallende sterren (ook wel meteoroïden genoemd) per uur de dampkring binnen. Dit aantal loopt in het weekeinde op tot 23 of 24 per uur, zo meldt Weeronline. De verbranding van dit ‘ruimtepuin’ zorgt ervoor dat elke 2 tot 3 minuten een lichtspoor ontstaat dat met het blote oog waarneembaar is. In de nacht van donderdag op vrijdag worden er gelukkig opklaringen verwacht en zijn de vallende stellen zeer waarschijnlijk goed te zien.

Meteorenregen
Het beste tijdstip om naar de hemel te kijken is tussen 02:00 en 04:00, dan is de maan helemaal onder en is het donker genoeg om de sterren te kunnen kijken. De meeste meteoren zijn waarneembaar aan de noordoostelijke hemel. Vanaf 11 augustus neemt het aantal waarneembare vallende sterren ook toe en op 13 augustus is er een heuse meteorenregen te zien, met wel 44 meteoren per uur. Deze jaarlijkse meteorenzwerm van de Perseïden is de bekendste in Nederland. Die bestaat uit brokjes steengruis van de komeet Swift-Tuttle. Wij gaan sowieso de wekker zetten om dit schitterende natuurfenomeen te kunnen aanschouwen en jij? Nu nog duimen voor een heldere lucht…

Vond je dit artikel interessant? Bewaar ‘m op Pinterest

Bron: AD | Beeld ter illustratie