Waylon hoopt op terugkeer The Voice of Holland

Waylon

‘Ik hoop dat ik dan weer in die stoel zit’, aldus de zanger

Als het aan Waylon ligt, keert het in opspraak geraakte zangprogramma The Voice of Holland binnenkort weer terug op de buis. De zanger, die al zes seizoenen een van de coaches is, heeft er echter een hard hoofd in dat dat gaat gebeuren. Dat vertelt hij in gesprek met Özcan Akyol in het NPO Radio 1-programma Onze man in Deventer

Terugkeer The Voice

The Voice of Holland werd begin dit jaar van de buis gehaald, nadat YouTube-programma BOOS meerdere gevallen van seksueel grensoverschrijdend gedrag binnen het zangprogramma aan het licht bracht. Toen het zangprogramma in januari werd stopgezet, waren net de eerste twee afleveringen van het twaalfde seizoen op de buis verschenen. Hoewel het voor de kandidaten natuurlijk erg jammer is, lijkt het er niet op dat zij binnenkort hun comeback op televisie zullen maken. “Dit laatste seizoen ligt volgens mij wel redelijk in de prullenbak”, weet Waylon te vertellen.

Eer herstellen

Of we later nog kunnen rekenen op een terugkeer van de talentenjacht? Daar is nog weinig duidelijkheid over. Ook Waylon weet niet of dit ooit gaat gebeuren. “Ik heb werkelijk geen idee wat ze met The Voice van plan zijn”, vertelt hij. “Ik hoop dat het terugkomt. Ik hoop ook dat ik dan weer in die stoel zit. Al is het maar voor het gevoel om het nog een keer af te maken.” Daarnaast zou hij het mooi vinden om ‘de eer’ van het programma te herstellen. “Ook voor de eer van de medewerkers die wél hun best gedaan hebben en altijd oké waren. En dat is absoluut het merendeel”, aldus de zanger.

Plekje in de stoelen

Hoewel Waylon dolgraag weer plaatsneemt in een van de draaiende stoelen, komt dit najaar hem iets minder goed uit. Hij duikt dan namelijk de theaters in. Al hoopt hij dat de makers van The Voice hier wel rekening mee houden mocht er sprake zijn van een terugkeer. “Ja… dan passen ze hun agenda maar aan”, stelt de zanger. “Het is ieder jaar een hel om de agenda’s op elkaar aan te sluiten. Daar vinden ze altijd wel iets op als ze het heel graag willen. En als het niet kan, dan kan het niet. Je kan er geen rekening mee houden. Dan ga ik op een paard gokken dat nog niet geboren is.”

Lees ook: Martijn Krabbé wil dat The Voice of Holland terugkomt

Bron: RTL Boulevard | Beeld: BrunoPress