Waylon pleit ook voor mannen voor body positivity en deelt eerlijke foto van zijn lichaam

Waylon

De zanger geeft toe dat hij soms baalt van zijn lichaam

De body positivity-movement die momenteel gaande is, wordt door heel wat vrouwen opgepikt en omarmd. Mannen daarentegen hoor je (nog) niet zoveel over de overtuiging dat iedereen positief naar zijn of haar lichaam moet kijken. Hoogtijd voor wat verandering, zo vindt Waylon.

Ander soort foto

In tegenstelling tot wat we van Waylon gewend zijn, plaatste de zanger gisteren geen foto van zijn gezin of van zijn muziek op Instagram, maar van zijn ontblote bovenlichaam. Waylon deed dit om een belangrijke boodschap onder zijn Instagramvolgers te verspreiden.

Body positivity voor mannen

“Body positivity, ook voor mannen”, begint de zanger zijn bericht. “40 jaar, nooit intensief gesport, alle drugs gebruikt, heel veel gedronken, nog meer gegeten en inmiddels te lui om voor een sixpack te gaan”, schrijft hij bij de foto. Of hem dat heel erg stoort? “Nope!”

Hoofd versus lichaam

De zanger heeft zijn lichaam geaccepteerd zoals het is, maar ook hij werpt natuurlijk af en toe een blik in de spiegel. “Baal ik af en toe als ik in de spiegel kijk? Ja hoor!”, schrijf hij eerlijk. “Kan ik 20 keer opdrukken? Nee! Kan ik 75 kilo bankdrukken? Nee! Kan ik een liedje voor je zingen? Als geen ander! Mijn hoofd is sterker dan mijn lichaam en daarom kan ik alles wat ik wil…”

Positieve reacties

Fans van Waylon vinden het allen prachtig dat hij deze boodschap deelde op Instagram. Zo wordt de zanger overladen met hartjes van onder andere zijn vriendin Bibi, Miss Montreal, William Rutten en Bobbi Eden. Ook laten fans reacties achter waarin ze de zanger laten weten dat ze het roerend met hem eens zijn. “Als je maar tevreden bent met jezelf en gelukkig bent!”, aldus een van zijn fans. 

Lees ook: Om deze reden deelt Miljuschka Witzenhausen foto van haar billen op Instagram

Bron: Instagram Waylon | Beeld: Videostill Ladies Night