Waylon treedt op met legendarisch Live Aid Queen-optreden bij DWDD

Waylon Queen DWDD
De meningen over het optreden van Waylon waren naderhand erg verdeeld

In De Wereld Draait Door speelde zanger Waylon gisteravond een 21 minuten(!) durende live set van het optreden van Queen tijdens Live Aid in 1985. De zanger zong verschillende hits van Queen, waaronder Hammer to Fall en Somebody to Love. Na dit sublieme eerbetoon kreeg Waylon na afloop van de uitzending wisselende reacties binnen over het optreden.

“Het klopt dat ik Freddie Mercury niet ben”, zo laat Waylon via Twitter weten.

Waylon

Voor vele fans van Queen is het optreden tijdens de Live Aid een van de meest legendarische liveoptredens aller tijden. Bands en artiesten krijgen in De Wereld Draait Door vaker de kans om een eerbetoon ten gehore te laten brengen. Echter was er nooit eerder in het dertienjarige bestaan van DWDD ruimte voor een 21 minuten lang onafgebroken live set. Tot gisteravond en Waylon een legendarisch optreden gaf in de studio.

Live Aid optreden

De volledige setlist werd door Waylon en zijn band nagespeeld, inclusief hits als Hammer to Fall en Somebody to Love. De aanleiding van dit optreden is de vijfvoudige Oscar-nominatie van de bioscoophit Bohemian Rhapsody, waarin het Live Aid-optreden een prominente rol heeft. Door velen is dit optreden mythisch verklaard wat voor veel durf zorgt om de set live na te spelen. Het optreden zorgde voor gemengde gevoelens bij de kijkers thuis. Sommige enthousiaste mensen vonden het optreden een ‘gewaagde’ show en anderen lieten weten dat The Voice of Holland-jurylid zelf niet door de ‘blind auditions’ was gekomen met dit optreden.

Bekijk hier het fragment in De Wereld Draait Door met het live optreden van Waylon:

Lees ook: Claudia de Breij in tranen in DWDD: ‘Hij was als een vader voor me’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: LindaDe Wereld Draait Door | Beeld: Videostill