Wedden dat het jou nog nooit is opgevallen dat dít product niet op Schiphol te koop is?

 

Wist jij dat dit product niet op Schiphol te koop is?

Eén van de leukste dingen van met het vliegtuig op vakantie gaan is de voorpret die je op Schiphol al hebt. Al die leuke winkels met parfum, kleding, boeken en lekker eten; wij kunnen ons er uren vermaken. Maar wist je dat er één product is dat heel bewust niet op Schiphol wordt verkocht? Ons was het nog nooit opgevallen!

Bij het stijgen en dalen van het vliegtuig kan je nogal eens last krijgen van je oren. Het kan daarom prettig zijn om even een kauwgompje te nemen, zo kan je je oren laten ‘ploppen’. Als je het niet in je handbagage hebt zitten kan je snel nog even langs een winkel op Schiphol gaan om het daar te kopen, althans dat zou je denken. Dat kan dus niet! Waar je zo ongeveer alles kan kopen op dit enorme vliegveld is kauwgom nergens verkrijgbaar. Op Schiphol is het achter de douane zelfs verboden om kauwgom te verkopen.

De reden dat er geen kauwgom op de luchthaven verkocht wordt, is omdat ze de vloeren graag schoon willen houden en liever geen kauwgom onder stoelen vandaan en van de grond krabben. Je kunt natuurlijk wel kauwgom eten als je het bij je hebt, maar verwacht dus niet dat je nog even snel een pakje achter de douane kunt scoren. Wist jij dit?

Wil je dit onthouden? Bewaar de handigste tips en weetjes op Pinterest!

Bron: Viva | Beeld: Unsplash