Zo gaat het nu met Patrick Swayze’s weduwe Lisa Nimie

Na het overlijden van haar man heeft ze het zwaar gehad

Acteur Patrick Swayze veroverde vele harten met zijn rol als Johnny in Dirty Dancing. Voor zijn rol als de hartendief kreeg hij zelfs een Golden Globe-nominatie. Wie het hart van Patrick stal was danseres Lisa Niemi. De twee waren maar liefst 34 jaar getrouwd toen Patrick in 2009 overleed aan de gevolgen van kanker.

Lisa gaf op 19-jarige leeftijd het jawoord aan de destijds 22-jarige Patrick.

Lisa Niemi

Lisa kwam op 26 mei 1956 ter wereld als Elisabeth Anne. Lisa droomde ervan danseres te worden, na haar training als ballerina nam ze de artiestennaam Lisa Niemi aan. Ze kreeg balletlessen van danser en choreograaf Patsy Swayze, de vader van Patrick Swayze. Hij was dan ook degene die de twee aan elkaar voorstelde. Lisa was destijds 14 jaar en Patrick 18 jaar. Patrick werd tot over zijn oren verliefd. In een interview met People Magazine vertelde hij in 2007 dat hij meteen wist dat Lisa speciaal is. “Ik wist meteen dat ze de slimste vrouw was die ik ooit had ontmoet. Lange tijd had ik het gevoel dat ik niet goed genoeg voor haar was.”

Wederzijds

Patrick probeerde Lisa voor zich te winnen door op te scheppen met zijn dansmoves, maar daar hoefde Lisa niets van te weten. “Pas toen ik me open durfde te stellen en mezelf was, ging ze tegen me praten.” Toen Lisa 15 was kreeg ze een relatie met Patrick. Een paar jaar later stapten ze in het huwelijksbootje. Patrick was 22 jaar toen hij op 12 juni 1975 het jawoord gaf aan Lisa. De ballerina trouwde in een zelfgemaakte jurk in de achtertuin van haar familie. De receptie werd gehouden in dansstudio van Patsy.

She’s Like the Wind

Patrick had al een aantal rollen op zijn naam staan toen hij de rol van Johnny Castle in Dirty Dancing scoorde. De film zou slechts een paar weken in de bios draaien, maar werd ongekend populair. Patrick verwierf dankzij deze rol faam bij het grote publiek en het leverde hem een Golden Globe-nominatie op. De liedjes Hungry Eyes, Time of my Life en She’s Like the Wind werden minstens zo populair. Patrick schreef het nummer She’s Like the Wind. Terwijl hij het nummer neerpende dacht hij aan zijn muze: Lisa. Na Dirty Dancing was Patrick te zien in kaskrakers als Point Break, Road House en Ghost.

Ups en downs

Patrick en Lisa waren in totaal 34 jaar getrouwd, maar dat betekent niet dat het continu rozengeur en maneschijn was. De twee bleven hun leven kinderloos, maar dat was niet omdat het geen kinderwens had. In hetzelfde jaar dat Ghost uitkwam, had Lisa een miskraam. Ook stierven de zus en de vader van Patrick in deze periode. Ondanks de zware periode, hadden de twee nooit huwelijksproblemen. “Eens ruzie hebben hoort erbij, maar we geloven erin dat we het grote plaatje in gedachten moeten houden”, gaf Patrick als een van de redenen van zijn goede huwelijk.

Lees meer op de volgende pagina.

Pagina 1/2