Weduwnaar hangt hartverscheurend briefje op in supermarkt: wie heeft er een plekje aan de kersttafel over?

 

Lisa probeert de weduwnaar aan een plekje te helpen

We kennen allemaal de briefjes in de supermarkt voor de verkoop van tweedehands stofzuigers en reparaties van kapotte televisies. Meestal gaan de briefjes over hele praktische zaken, maar het briefje wat de 27-jarige Lisa zag was van een heel andere strekking. Er hing dit keer een briefje met daarop de hartverscheurende vraag: ‘Wie heeft er voor een eenzame gepensioneerde een plaatsje om Kerst te vieren?’

De man was zijn vrouw verloren en zag eenzame kerst tegemoet.

Facebook
Lisa zag het briefje hangen in een supermarkt in Berlijn en het raakte haar enorm. “Ik was wel even van slag na het lezen van het bericht”, vertelt ze in een Duitse krant. De besloot actie te ondernemen. Ze maakte een foto van het briefje en plaatste dit op haar Facebook-pagina. Binnen de kortste keren was het bericht ruim zesduizend keer gedeeld. Ze had voor de zekerheid het telefoonnummer zwart gemaakt, zodat hij geen ongewenste telefoontjes kon krijgen. Als mensen serieus interesse hadden, konden ze het bij haar opvragen.

Plekje zoeken
“Honderden mensen stuurden me een berichtje om te zeggen dat ze wel een plekje vrij hadden voor de man. Ik had nooit gedacht dat er zoveel mensen op zouden reageren”, vertelt Lisa blij aan de krant. “In de supermarkt zou er misschien ooit iemand gekeken hebben of was het misschien helemaal niemand opgevallen.” Lisa nam zelf contact op met de weduwnaar, zodat hij niet overweldigd zou worden door de reacties. “Hij was erg ontroerd en dolblij dat er zoveel mensen gereageerd hebben.” Waar de man Kerst gaat vieren is nog onbekend. Ze gaan samen zoeken naar een geschikte plek.

Lees ook: Deze kerstreclame is echt te schattig

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash