Haal de zomerjas maar tevoorschijn: dit weekend heerlijk lenteweer

lenteweerTerrasjes kunnen weer bezocht worden

Na regen (of in Nederlands geval zware vorst) komt zonneschijn, zo blijkt maar weer uit de weersvoorspelling voor het komende weekend. De temperaturen kunnen zaterdag en zondag lokaal oplopen tot 17 graden, heerlijk lenteweer dus! 

Kom maar op met het lekkere weer!

17 graden

We hebben helaas niet alleen maar goed nieuws, dit weekend zal namelijk ook veel regen vallen. Gelukkig is het tussen de buien door heerlijk weer. In het zuidoosten van het land kan het zelfs 17 graden worden, maar in vrijwel het hele land zullen de temperaturen boven de 15 graden komen.

Warme lucht

Vorige week bonden we de schaatsen nog onder de voeten en het lijkt erop dat we dit weekend lekker op terrasjes kunnen zitten. Dat is nogal een contrast. Wilfred Janssen van Weerplaza vertelt aan AD dat het zelfs voor deze tijd van het jaar aan de warme kant is. Het wordt helaas geen zonnebrillenweer. “Het wordt geen stralende dag”, vertelt Wilfred. “Maar de lucht, die afkomstig is uit Zuid-Europa, is wel gewoon warm.”

Regen

Helaas zal het komend weekend wel regenen. Met name zondag zullen er veel buien over het land trekken. Of het dus echt een strak plan is de zomerjas tevoorschijn te halen, dat weten we niet. Een regenjas is wellicht meer op z’n plek.

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: AD | Beeld: Pixabay