Haal de barbecue maar uit de schuur: het wordt dit weekend zomers!

Het wordt dit weekend stralend weer

Enkele weken geleden hebben we al een klein voorproefje gehad op de zomer, maar de afgelopen tijd was het bar koud. Gelukkig komt daar dit weekend verandering in. Als we de voorspellingen van Weerplaza mogen geloven, wordt het stralend mooi barbecue-weer. Tijd om die grill eens goed af te stoffen en klaar te maken voor gebruik!

De temperaturen kunnen zaterdag en zondag oplopen tot wel 23 °C!

Zonneschijn

We kunnen dit weekend rekenen op een hoop zonneschijn, volgens de voorspelling van Weerplaza. De temperaturen lopen op tot een graad of 23. En wanneer de zon volop schijnt, kan het zelfs nog een graadje warmer worden. Daar willen we natuurlijk zoveel mogelijk van genieten, dus haal de barbecue maar tevoorschijn en nodig je familie en vrienden uit voor een etentje in de tuin! Een klein minpuntje: we kunnen wel te maken krijgen met een regen- of onweersbui.

Extreem koud

De eerste vijftien dagen van mei zijn met een gemiddelde temperatuur van 9,3 °C te koud verlopen. Normaal gesproken is het in deze periode gemiddeld 12,4 °C, dus het was ruim 3 °C kouder dan normaal. Gelukkig komt er nu toch eindelijk een einde aan de koude periode en kunnen we ons verheugen op een aantal zomerse dagen.

Grillig

Begin volgende week neemt de wind vanuit de zee weer wat toe en dat betekent helaas dat het toch weer iets koeler wordt, maar geen paniek, want later in de week draait de wind waarschijnlijk weer en kunnen we rekenen op warmere dagen. Volgens Weerplaza is het weer de rest van de maand grillig. Het kan 12 °C worden, maar net zo goed 25. Wij hopen in elk geval op dat laatste!

Lees ook: Dit is de gouden regel om een stralend groen gazon te houden

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Weerplaza | Beeld: Unsplash