Dit is het weer dat we morgen kunnen verwachten tijdens Koningsdag

Is er ruimte voor het ‘oranjezonnetje’?

Morgen is het zover: de koning viert samen met het hele land zijn 51e verjaardag. Dit grote feest komt ook dit jaar weer met gezellige vrijmarkten, oranje tompoucen en natuurlijk kleurt het hele land oranje. Maar wat is de precieze weersverwachting van morgen? Hebben we geluk en houden we het de gehele middag droog?

Dit is wat we morgen mogen verwachten van het weer.

Koningsnacht

Met Koningsdag blijft het overwegend droog in Nederland. De kans op regen is klein, maar door verschillende weerbureaus wordt er wel gewaarschuwd voor enkele buien. Koningsnacht wordt omschreven als ‘droog en frisjes’. De verwachte temperatuur in de nacht ligt tussen de 4 en 8 graden.

Koningsdag

Volgens Weeronline zouden de middagtemperaturen ‘een normale temperatuur zijn tijdens Koningsdag’. Aan zee wordt een middagtemperatuur tussen de 12 en 14 graden verwacht. In het binnenland kan dit oplopen tot een graad of 17. Daarnaast bestaat er een kans op stapelwolken in het binnenland. “Wie ‘s ochtends al vroeg op de rommelmarkt staat, hoeft nog geen rekening te houden met regen.” Volgens Weerplaza is er ruimte voor het ‘oranjezonnetje’ maar waarschuwt ook voor enkele regenbuien, met name in het zuidwesten, oosten en noordoosten van het land. In het westen blijft het op de meeste plaatsen droog.